Els membres de la llista electoral per CiU presenten a La Unió les seves propostes en matèria de Salut i Benestar Social

Els membres de la llista electoral per CiU presenten a La Unió les seves propostes en matèria de Salut i Benestar Social
Del 16/10/2006 al 16/10/2099

Eleccions al Parlament de Catalunya 2006

(Barcelona, 16 d'octubre)-. Avui els diputats al Parlament i membres de la llista electoral per CiU Irene Rigau, Josep Lluís Cleries i Francesc Sancho han presentat les propostes electorals del seu partit.

L'exconsellera Irene Rigau ha explicat que tot el programa electoral de CiU es basa en un principi fonamental: garantir als ciutadans de Catalunya el dret al servei públic i no només el dret a l'accés.

Josep Lluís Cleries ha assenyalat les principals propostes en l'àmbit de la dependència: gran acord en política social; gran pacte per a la inclusió social i pobresa zero; Llei d'Autonomia personal; modificar l'ICASS; gestor personalitzat per a les persones amb dependència; i creació de 3.000 places de residència assistida a l'any.

Per la seva banda, Francesc Sancho ha insistit en què el sector sanitari és un generador de riquesa per al país i que s'ha de tractar com a tal. A més, va observar que cal definir, des del punt de vista de l'Administració,què és i quines són les funcions del sector públic i del sector privat.

A preguntes dels assistents, els diputats han coincidit en els següents punts: és necessari un nou pla de recursos humans des de la pròpia universitat; cal definir la cartera de serveis i decidir com es financien les noves prestacions; la llei de dependència ha de ser "independent" de la Ley de Dependencia estatal; el control de la despesa farmacèutica s'ha de sustentar en els genèrics i el preu de referència; i s'ha impulsar la figura del Defensor del Pacient i cal fer èmfasi en una revalorització del paper de la gestió en l'èxit de les polítiques.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 20/07/2018