Marina Geli exposa a La Unió els principals punts del programa del PSC

Marina Geli exposa a La Unió els principals punts del programa del PSC
Del 24/10/2006 al 24/10/2099
Eleccions al Parlament de Catalunya 2006

(Barcelona 24 d'octubre)-. Marina Geli va exposar ahir els principals punts del programa electoral del Partit dels Socialistes de Catalunya a la seu de La Unió. “Us proposo passar de l'Informe Vilardell al pacte”. Així va començar la seva conferència la responsable sectorial del PSC. Per a Geli, aquest pacte –que “ha de ser d'Estat”- passa per un acord entre les diverses formacions polítiques, el sector, els professionals i els ciutadans. En el decurs de l'acte, va subratllar que “la propietat dels centres no identifica la qualitat” i que des de la seva formació es valora l'eficiència.

Marina Geli presenta el programa del PSC a La Unió. Eleccions al Parlament de Catalunya 2006
També va fer un repàs per les diverses actuacions del Govern i va explicar les seves propostes. En aquest sentit, va destacar diferents aspectes: el pressupost sanitari continuarà creixent durant la pròxima legislatura i que és necessària una concepció global d'aquest pressupost tant del privat com del públic; cal revisar els circuits sanitaris; cal organitzar millor els recursos humans sanitaris d'acord amb la realitat i és essencial una revisió del paper dels professionals i del professionalisme del metge, al que cal implicar en la gestió clínica; Central de Balanços que ha d'acabar desembocant en una Central de Resultats; revisió del terciarisme; abans de finalitzar el 2007 ha d'estar implantada la recepta electrònica i la Història Clínica Compartida en una clara aposta per la telemedicina.

A preguntes dels assistents, Marina Geli va assenyalar que els projectes d'ampliació dels centres ja tenen en compte la manca de personal sanitari adequant les tasques dels professionals a la nova realitat potenciant la telemedicina; que el PSC ha plantejat una figura com el Síndic especialitzat en sanitat no va definir les seves funcions; que el paper dels gestors, en un sistema que aposta clarament pels Governs Territorials, és de generar coneixement i empaties; que la Salut Mental ha d'estar integrada plenament en el sistema sanitari i que la Llei de Dependència no atenta contra les competències de l'Estatut i que els serveis sanitaris en sortiran guanyant amb aquesta llei.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 20/07/2018