Marina Geli exposa a La Unió els principals punts del programa del PSC

Marina Geli exposa a La Unió els principals punts del programa del PSC
Del 24/10/2006 al 24/10/2099
Eleccions al Parlament de Catalunya 2006

(Barcelona 24 d'octubre)-. Marina Geli va exposar ahir els principals punts del programa electoral del Partit dels Socialistes de Catalunya a la seu de La Unió. “Us proposo passar de l'Informe Vilardell al pacte”. Així va començar la seva conferència la responsable sectorial del PSC. Per a Geli, aquest pacte –que “ha de ser d'Estat”- passa per un acord entre les diverses formacions polítiques, el sector, els professionals i els ciutadans. En el decurs de l'acte, va subratllar que “la propietat dels centres no identifica la qualitat” i que des de la seva formació es valora l'eficiència.

Marina Geli presenta el programa del PSC a La Unió. Eleccions al Parlament de Catalunya 2006
També va fer un repàs per les diverses actuacions del Govern i va explicar les seves propostes. En aquest sentit, va destacar diferents aspectes: el pressupost sanitari continuarà creixent durant la pròxima legislatura i que és necessària una concepció global d'aquest pressupost tant del privat com del públic; cal revisar els circuits sanitaris; cal organitzar millor els recursos humans sanitaris d'acord amb la realitat i és essencial una revisió del paper dels professionals i del professionalisme del metge, al que cal implicar en la gestió clínica; Central de Balanços que ha d'acabar desembocant en una Central de Resultats; revisió del terciarisme; abans de finalitzar el 2007 ha d'estar implantada la recepta electrònica i la Història Clínica Compartida en una clara aposta per la telemedicina.

A preguntes dels assistents, Marina Geli va assenyalar que els projectes d'ampliació dels centres ja tenen en compte la manca de personal sanitari adequant les tasques dels professionals a la nova realitat potenciant la telemedicina; que el PSC ha plantejat una figura com el Síndic especialitzat en sanitat no va definir les seves funcions; que el paper dels gestors, en un sistema que aposta clarament pels Governs Territorials, és de generar coneixement i empaties; que la Salut Mental ha d'estar integrada plenament en el sistema sanitari i que la Llei de Dependència no atenta contra les competències de l'Estatut i que els serveis sanitaris en sortiran guanyant amb aquesta llei.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
IHF 2017 - Full memberCreu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 17/12/2017