Patronals i sindicats signen el I Conveni col·lectiu de la sanitat concertada catalana

Patronals i sindicats signen el I Conveni col·lectiu de la sanitat concertada catalana
Dijous 28/05/2015

(Barcelona, 28-05-15)-. Aquesta tarda, les organitzacions empresarials Unió Catalana d'Hospitals, el Consorci de Salut i Social de Catalunya i l'Associació Catalana d'Entitats de Salut i els sindicats CCOO, UGT i SATSE han signat el I Conveni col·lectiu de treball dels hospitals d'aguts, centres d'atenció primària, centres sociosanitaris i centres de salut mental concertats amb el Servei Català de la Salut, que afecta uns 60.000 treballadors al nostre país. El conveni tindrà una vigència d'1 de maig de 2015 a 31 de desembre de 2016.

Aquest conveni ha estat fruit d'intenses negociacions i s'ha pogut signar després que el Departament de Salut aprovés un increment de tarifes per als centres a partir de l'1 de maig.

Les patronals han acceptat destinar íntegrament aquests recursos a la recuperació salarial dels treballadors dels sector, tal com recull la proposta del President de la Mesa Negociadora, la qual cosa ha permès signar el I Conveni de la sanitat concertada a Catalunya. 

Les organitzacions sanitàries assumiran l'esforç que suposa aquest I Conveni de la sanitat concertada a més d'assumir amb recursos propis els increments de despesa generats per la pujada de l'IVA, les cotitzacions a la Seguretat Social i altres despeses de consums i fàrmacs, que s'hauran d'afegir a les malmeses economies de les entitats d'aquest sector.

Les patronals volen destacar que la firma del I Conveni de la sanitat concertada suposa mantenir la unitat del sector, unes condicions de treball homogènies i unes estructures de costos de personal similars i l'assumpció sectorial dels conflictes col·lectius.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
IHF 2017 - Full memberCreu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 15/12/2017