Set hospitals associats a La Unió premiats en els Top 20

Set hospitals associats a La Unió premiats en els Top 20
Del 06/11/2008 al 08/11/2008

En aquesta 9ª edició que organitza IASIST han participat de forma voluntària 147 centres, 120 dels quals són públics i 27 privats.

Per novè any consecutiu, IASIST –empresa de serveis d'informació sanitària- ha presentat els resultats d'Hospitals TOP 20, un programa que avalua els centres en base a una sèrie d'indicadors de qualitat, funcionament i eficiència econòmica, i que reconeix la tasca dels hospitals participants amb millors resultats. La participació és voluntària i gratuïta, dirigida a tots els hospitals espanyols. Entre els TOP 20, es troben set hospitals associats a La Unió.

En aquesta 9ª edició, en la qual han participat 147 hospitals de tot l'estat-120 públics i 27 privats- 7 hospitals de la província de Barcelona associats a La Unió estan entre els TOP 20: l'Agrupació Sanitària Sant Joan de Déu - Hospital Clínic de Barcelona (Barcelona), l'Hospital de Sabadell- Corporació Sanitària Parc Taulí (Sabadell), el Consorci Sanitari de Terrassa (Terrassa), la Fundació Hospital Asil de Granollers (Granollers), l'Hospital de l'Esperit Sant (Santa Coloma de Gramenet) i l'Hospital Comarcal Sant Bernabé (Berga).

Per setè any consecutiu, s'ha elaborat un TOP 20 per un àrea clínica específica que, en la present edició, és la de Sistema Nerviós. Aquest programa ha comptat amb la participació de 126 hospitals i ha analitzat indicadors de qualitat assistencials d'eficiència en la gestió de pacients en 3 malalties: les malalties vasculars cerebrals (MVC) isquèmica, hemorràgica i dels pacients intervinguts quirúrgicament per un tumor cerebral.

En aquest cas, 2 hospitals associats a La Unió estan en grup Benchmark: l' Hospital de Sant Joan de Déu (Martorell , Barcelona) i l'Hospital de L'Esperit Sant (Santa Coloma de Gramenet). Aquest últim fa doblet en aparèixer en el TOP 20 general i d'especialitat.

Els Hospitals TOP 20 de 2008 associats a La Unió

Grans hospitals de referència regional i nacional

  • Agrupació Sanitària Sant Joan de Déu - Hospital Clínic de Barcelona (Barcelona)

Hospitals amb especialitats de referència

  • Hospital de Sabadell- Corporació Sanitària Parc Taulí (Sabadell, Barcelona)

  • Consorci Sanitari de Terrassa (Barcelona)

Grans hospitals generals

  • Fundació Hospital Asil de Granollers (Barcelona)

Hospitals generals mitjans

  • Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla (Tarragona)

Hospitals generals petits

  • Hospital Comarcal Sant Bernabé (Berga, Barcelona)

  • Hospital de Campdevànol (Girona)

Els hospitals participants en els TOP 20 del àrea del Sistema Nerviós s'han dividit en 3 nivells diferents, en funció del número de casos dels dos tipus existents de malaltia vascular cerebral (MVC), isquèmica o hemorràgica, i la realització de cirurgia en les neoplàsies cerebrals.

Els TOP d'aquesta especialitat clínica associats a La Unió són:

Nivell I: hospitals amb més de 49 casos de malaltia vascular cerebral isquèmica mèdica

  • Hospital de Sant Joan de Déu (Martorell, Barcelona)

  • Hospital de L'Esperit Sant (Santa Coloma de Gramenet, Barcelona)

  • Hospital Comarcal Móra d'Ebre (Móra d'Ebre, Tarragona)

NOTA: El programa TOP 20 no és un rànking per la qual cosa els hospitals NO estan ordenats per resultats, sinó per ordre alfabètic de la província a la que estan ubicats.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 20/07/2018