Junta Directiva de La Unió

Junta Directiva de La Unió
Diumenge 02/07/2017
29072017Presentació Pol Pérez
El passat 29 de juny, es va celebrar la Junta Directiva de La Unió en el transcurs de la qual, el coordinador general de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació del Sistema de Salut, Pol Pérez, va presentar el Pla Director de Sistemes d'Informació del Departament de Salut. Pérez va destacar que cal reduir el nombre de plataformes; que s'ha de promoure que les implementacions es facin amb regles compartides que permetin la compartició de know how tecnològic i de processos en plataformes i versions més estandarditzades; que les noves plataformes ja contemplin l'ús d'un model de dades també estandaritzat i que la incorporació de tecnologies/processos en resposta a noves necessitats assistencials es faci a nivell global. Després de la seva intervenció, el torn de paraules per part dels associats a La Unió va ser molt participatiu a causa dels dubtes que genera aquest Pla Director.
 

A la segona part de la reunió, es van tractar diferents aspectes, entre els quals cal destacar:

  • El president de La Unió, Enric Mangas va explicar la darrera reunió mantinguda amb el director i sots director del Servei Català de la Salut, durant la qual es va abordar la situació de les llistes d'espera, la situació de la rehabilitació i la contractació 2017.
  • El director de prospectiva i anàlisi econòmica de La Unió, Josep Fusté, va presentar el Pla d'estabilització del sector sanitari concertat, un document de proposta al CatSalut perquè permeti, a mig termini, minimitzar la situació de la pèrdua del poder adquisitiu dels professionals, en el marc de la negociació col·lectiva, i que ajudi els centres a normalitzar els comptes d'explotació per recuperar la política d'inversions (reposició i nova inversió). El document es va aprovar per unanimitat de la Junta Directiva.
  • En l'informe de la direcció general, la directora de participació associativa de La Unió, Anna Riera, va presentar el document de proposta per tal que La Unió es presenti a la candidatura del Congrés Mundial d'Hospitals 2020 a Barcelona hostatjant la International Hospital Federation (IHF) i la Junta va aprovar  la presentació a la candidatura de forma unànime.
  • S'aprova que el Consorci del Laboratori Intercomarcal de l'Alt Penedès, l'Anoia i el Garraf (resultat de la unificació de l´antic Consorci del Laboratori de l'Anoia, el Laboratori Clínic Intercomarcal de Vilafranca del Penedès i el Laboratori de l'Hospital Residència Sant Camil, de Sant Pere de Ribes) formi part de Junta Directiva de La Unió.
  • S'aprova l'adhesió al Cercle de Salut.

Per ampliar la informació sobre el Pla Director de Sistemes d'Informació del Departament de Salut, vegeu el document adjunt.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 19/04/2024