Neix al Maresme la primera associació de l'Estat per ajudar a la recerca de la sèpsia

Neix al Maresme la primera associació de l'Estat per ajudar a la recerca de la sèpsia
Diumenge 16/07/2017

Els pares d'un pacient tractat a l'Hospital de Mataró de sèpsia i el cap de la Unitat de Cures Intensives d'aquest centre hospitalari, Juan Carlos Yébenes, han creat l'associació 'Aturem la sèpsia, Associació Guillem C.G.' amb l'objectiu de recaptar fons per a la formació i la recerca sobre aquesta patologia. L'ànim de la nova entitat és vincular els beneficis de les seves activitats al desenvolupament de programes de formació i recerca a través dels diferents grups que treballen en aquesta patologia al Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), entitat associada a La Unió, i a l'Hospital Vall d'Hebron.

Aquesta iniciativa pionera a l'Estat se suma a la Sepsis Challenge, la marxa ciclista solidària del Maresme, que organitza el CSdM, i que celebrarà la seva tercera edició el diumenge 15 d'octubre.

L'Hospital de Mataró és un centre capdavanter en el desenvolupament de circuits per afavorir la coordinació interhospitalària en el tractament de la sèpsia quan els recursos tecnològics necessaris no es troben en l'hospital detector. Aquesta estratègia, inicialment coordinada entre els hospitals de Calella, Blanes i Mataró, ha estat adoptada en la globalitat del sistema sanitari català amb el nom Codi Sèpsia. 

Els detalls de la informació es troben en el document adjunt:

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 18/09/2018