Es presenta el Projecte de Decret de Prescipció Infermera

Es presenta el Projecte de Decret de Prescipció Infermera
Diumenge 02/07/2017

El passat 30 de juny, el conseller de Salut, Antoni Comín, va presentar el Projecte de Decret pel qual es regula la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments i productes sanitaris a Catalunya per part de les infermeres i els infermers. Aquest text donarà seguretat jurídica a aquests professionals que, dins de la seva activitat quotidiana, indiquen o usen medicaments i productes sanitaris als centres i serveis sanitaris públics i privats del país.

En aquest sentit, la normativa donarà cobertura legal a les infermeres i els infermers perquè puguin indicar i usar productes sanitaris i medicaments que, actualment, no estan subjectes a prescripció mèdica sense que sigui necessària l'autorització expressa d'un metge. En el cas dels medicaments subjectes a prescripció mèdica, el text preveu que aquests professionals sanitaris puguin indicar i usar-ne en els seus àmbits d'actuació professional, en el marc de protocols clínics amb el suport d'un diagnòstic mèdic previ. D'aquesta manera, es blinda amb seguretat jurídica unes activitats que ja es feien habitualment a Catalunya i que un reial decret estatal aprovat el 2015 havia deixat sense empara.

La nota de premsa del Departament de Salut informa dels detalls d'aquesta presentació.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 20/07/2018