Es presenten els informes 2016 de la Central de Resultats

Es presenten els informes 2016 de la Central de Resultats
Diumenge 16/07/2017

El passat 11 de juliol, es van presentar els informes de la Central de Resultats corresponents a l'any 2016, una eina que anualment mesura, avalua i difon els resultats en salut i qualitat assolits pels diferents agents que integren el sistema sanitari de Catalunya. El conseller de Salut, Antoni Comín, assistent a l'acte, va posar en valor aquest instrument com una veritable enciclopèdia actualitzable que respon a qualsevol dubte que es tingui sobre l'estat de la salut al país. Igualment, va considerar que resulta útil tant per als professionals com per als pacients i planificadors.

La Central de Resultats és un producte quantitatiu orientat a la presa de decisions i amb capacitat de comparació, de manera que esdevé un "mapa de resultats" del sistema sanitari. La Central de Resultats vol fomentar i permetre als professionals i gestors dels serveis sanitaris la comparació i el monitoratge de la qualitat i l'eficiència per a la millora contínua de l'assistència.

El primer informe de la Central de Resultats es va presentar al 2010 amb indicadors generals d'estils de vida, utilització de serveis i qualitat de vida. A partir del 2012, es comencen a publicar informes per àmbit (atenció hospitalària, atenció primària, atenció sociosanitària i salut mental i addiccions). Durant els anys següents, s'amplien els àmbits de salut recollits (recerca, salut pública) i s'afegeix un informe amb una visió territorial. Per tant, aquest any 2017 es publiquen per sisè any consecutiu els resultats nominals relatius a 2016 dels centres hospitalaris i d'atenció primària del sistema integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT), per cinquè any en el cas dels centres sociosanitaris i de salut mental, i per segon any els resultats de salut pública i territorial. El 2017 incorpora com a novetats l'edició de l'informe d'emergències mèdiques i formació sanitària especialitzada. Aquesta diversitat respon a la demanda expressa dels diferents àmbits per a fer benchmarking i retre comptes.

La presentació i la nota de premsa del Departament de Salut ofereixen les dades detallades.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
IHF 2017 - Full memberCreu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 11/12/2017