Es presenten els informes 2016 de la Central de Resultats

Es presenten els informes 2016 de la Central de Resultats
Diumenge 16/07/2017

El passat 11 de juliol, es van presentar els informes de la Central de Resultats corresponents a l'any 2016, una eina que anualment mesura, avalua i difon els resultats en salut i qualitat assolits pels diferents agents que integren el sistema sanitari de Catalunya. El conseller de Salut, Antoni Comín, assistent a l'acte, va posar en valor aquest instrument com una veritable enciclopèdia actualitzable que respon a qualsevol dubte que es tingui sobre l'estat de la salut al país. Igualment, va considerar que resulta útil tant per als professionals com per als pacients i planificadors.

La Central de Resultats és un producte quantitatiu orientat a la presa de decisions i amb capacitat de comparació, de manera que esdevé un "mapa de resultats" del sistema sanitari. La Central de Resultats vol fomentar i permetre als professionals i gestors dels serveis sanitaris la comparació i el monitoratge de la qualitat i l'eficiència per a la millora contínua de l'assistència.

El primer informe de la Central de Resultats es va presentar al 2010 amb indicadors generals d'estils de vida, utilització de serveis i qualitat de vida. A partir del 2012, es comencen a publicar informes per àmbit (atenció hospitalària, atenció primària, atenció sociosanitària i salut mental i addiccions). Durant els anys següents, s'amplien els àmbits de salut recollits (recerca, salut pública) i s'afegeix un informe amb una visió territorial. Per tant, aquest any 2017 es publiquen per sisè any consecutiu els resultats nominals relatius a 2016 dels centres hospitalaris i d'atenció primària del sistema integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT), per cinquè any en el cas dels centres sociosanitaris i de salut mental, i per segon any els resultats de salut pública i territorial. El 2017 incorpora com a novetats l'edició de l'informe d'emergències mèdiques i formació sanitària especialitzada. Aquesta diversitat respon a la demanda expressa dels diferents àmbits per a fer benchmarking i retre comptes.

La presentació i la nota de premsa del Departament de Salut ofereixen les dades detallades.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 20/09/2018