US DE COOKIES
Utilitzem cookies necessàries de sistema per al correcte funcionament de la web i cookies opcionals de Google Analytics per obtenir estadístiques de visita.
 +info

Configuració cookies

  • Necessàries

    Les cookies necessàries són absolutament essencials perquè el lloc web funcioni correctament. Aquesta categoria només inclou galetes que garanteixen funcionalitats bàsiques i funcions de seguretat del lloc web. Aquestes cookies no emmagatzemen cap informació personal.

    NomProveïdorPropietatFinalitatCaducitat+info
    _GRECAPTCHAgoogle.comPropiaProveir protecció antispam amb el servei reCaptcha6 mesos
    cc_cookie_accept_2024uch.catPropiaUsada per confirmar que l'usuari ha confirmat / refusat les cookies (i quins tipus accepta)1 any
    CMS_UCH_2013uch.catPropiaCookie técnica: cookie de sessió PHP. Guarda l'id de sessió d'usuari.al acabar la sessió

  • Anàlisi

    Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com interactuen els visitants amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre mètriques, el nombre de visitants, el percentatge de rebots, la font del trànsit, etc.

    NomProveïdorPropietatFinalitatCaducitat+info
    _gaGoogle AnalyticsDe tercersCookie d'anàlisi o mesurament: Tracking per part de google per google analytics1 minut
    _ga_GHR57CGY9V2Google AnalyticsDe tercersCookie d'anàlisi o mesurament: Identifica els usuaris i proporciona informació sobre com els usuaris troben la pàgina web i com la utilitzen per a realització d'Informes estadístics2 anys

ConfigurarRebutjar totesAcceptar totes

Disseny construcció i gestió enfocada a l’optimització del servei d’alimentació hospitalari, d’Arcasa i Hospital de Sant Pau

Disseny construcció i gestió enfocada a l’optimització del servei d’alimentació hospitalari, d’Arcasa i Hospital de Sant Pau

La participació d'Artur Arqués, director general; Jaume Mangues, gerent operacional d'ARCASA; conjuntament amb Rosa Mitjana, directora de Serveis Generals de l'Hospital de Sant Pau, es va centrar en l'exposició del cas d'èxit: El Disseny del model de cuina del nou Hospital de Sant Pau, d'acord amb les necessitats i les possibilitats del segle XXI.

Per fer-ho, es va fer un recull de les premisses inicials, les experiències acumulades i de les conclusions que han fet d'aquest procés de disseny un model de treball modern i adaptat a una necessitat real de coordinació i estratègia empresarial.

El repte va néixer l'any 2004 amb el procés de disseny, construcció, coordinació i posada en marxa d'un projecte de cuina de malalts i serveis de cafeteria i menjador per al nou Hospital de Sant Pau. El disseny d'aquesta cuina havia de suposar una confluència de la missió del mateix Hospital de Sant Pau, la política d'ARCASA i les noves necessitats del segle XXI.

Per aconseguir-ho, durant el 2005 es va anar a veure com es treballava a Europa, i, d'aquí, en va sorgir un xoc conceptual en què ens vam adonar de les mancances que tindríem si ens basàvem en un model tradicional:

  • Dissenyar una cuina en el present basada en premisses del passat en lloc de fer-ho sobre la base de la visió del futur.
  • Disseny en planta de la cuina i la seva operativa ha de ser, no l'inici, sinó la culminació d'un procés de treball previ.
  • Les noves tecnologies, tant productives (línia freda) com de sistemes d'informació, són un factor facilitador, productiu i estratègic que cal tenir en compte.
  • Tant important és l'ús de les noves tecnologies i el disseny productiu com una definició prèvia d'un Pla funcional integral.

A partir d'aquí es van establir unes noves premisses de treball, que marcarien la tendència d'aquest projecte i els que han sorgit a posteriori.
Per començar a treballar, el 2006 es van assumir i portar a terme les següents premisses:

  • Participació de tots els implicats: clients, diferents departaments d'ARCASA, Serveis Centrals, treballadors, proveïdors i partners, altres agents (administració, bancs...).
  • Un estudi previ considerant necessitats presents i futures de les parts implicades; tendències culinàries i culturals.
  • Tenir en compte la formació i professionalització dels implicats assessorats pels millors especialistes.
  • Formular-se, a partir d'un calendari establert i un seguiment del projecte.
  • Es va viatjar per Europa França, Suïssa, Alemanya, Àustria, Alemanya, Holanda i es va anar a buscar:
    • Nous dissenys.
    • Nous punts de vista i opinions professionals i consolidades.
    • Experiències (èxits, errors...).
    • Respostes a necessitats actuals i futures.
    • Estructures de cost.

L'any 2008 es va disposar ja d'un model basat en 6 grans àrees o bases conceptuals integrades, on la cuina estava entesa com una unitat de producció destinada a donar serveis a la societat, sostenible i preparada per conviure i evolucionar en tots els possibles entorns econòmics i socials.

Actualment s'està culminant la construcció d'aquesta cuina i el nou model de treball ha pogut aportar una nova manera de treballar que satisfà les expectatives i proporciona els beneficis a cadascun dels seus participants.

Artur Arqués , director general d'Arcasa; Jaume Mangues , gerent d'operacions d'Arcasa; i Rosa Mitjana , directora de Serveis Generals de l'Hospital de Sant Pau.

Podeu accedir a la presentació.

Ens movem per les persones - Mirem al futur amb una mirada oberta

La Unió  València, 333 baixos - 08009 Barcelona (Barcelona)  Tel. 93 209 36 99
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 04/05/2025