Connectem amb la xarxa internacional

Connectem amb la xarxa internacional

A finals d'abril vam tenir l'honor d'acollir i participar en la reunió anyal de l'òrgan de govern de la International Hospital Federation (IHF), institució creada el 1929 i de la qual La Unió és membre. La IHF es l'associació mundial d'organitzacions de provisió de serveis de salut. És una institució no governamental, independent i sense ànim de lucre, amb la qual compartim missió i visió. La seva raó de ser és desenvolupar i mantenir llaços de cooperació i comunicació entre els seus membres, per tal de millorar la salut dels ciutadans. Igual que La Unió, la IHF vol ser un espai privilegiat per a que líders i professionals de la salut interactuïn i comparteixin informació i pràctiques, mitjançant l'intercanvi d'idees i experiències, amb l'objectiu de millorar la qualitat, seguretat i eficiència dels serveis sanitaris, així com promocionar la salut dels ciutadans i dissenyar conjuntament el sistema sanitari de futur.

Les tres jornades de treball que vam tenir ocasió de compartir, més enllà de l'oportunitat de conèixer-nos personalment, van descobrir-nos les coincidències en els reptes i prioritats que els sistemes sanitaris tenen avui plantejats arreu del món. A l'explicar-los els trets característics del model sanitari català que defensem, van mostrar un gran interès per a les iniciatives d'aliances i de col·laboració públic-privat. A la vegada, ens vam comprometre a sumar esforços per treballar en diferents projectes que s'estan endegant a nivell mundial. Us avancem seguidament les línies i grups d'interès en els quals estem convidats a participar:

  1. Grup especialitzat en la gestió conjunta de compres, que vol constituir una xarxa d'interès per a la gestió de compres conjuntes amb proveïdors a escala mundial. Amb l'objectiu d'optimitzar la funció de compra però, també, de treballar amb els proveïdors per desenvolupar compres de valor (value purchasing). Actualment, hi ha vuit països participants en aquest grup d'interès, sota la coordinació de Resah-idf (França).
  2. Estudi internacional sobre atenció al final de la vida en els hospitals universitaris, que vol aprendre característiques i diferències culturals i de pràctica que es donen en aquesta atenció des dels hospitals universitaris de diferents països. Fins a finals de juny es pot participar en una enquesta on-line.
  3. Global Healthcare Managers' Consortium, interessat en desenvolupar la funció directiva de les institucions sanitàries. Aquest grup treballarà el disseny d'un marc internacional de competències dels professionals gestors per donar valor i atorgar reconeixement internacional a la professió de directiu sanitari.

Confiem que aquestes propostes siguin també del vostre interès. Des de La Unió us anirem informant de les novetats i treballs, i restem oberts a conèixer el vostre desig de participar en alguna d'aquestes iniciatives a través de La Unió. Connectem amb la xarxa internacional.


1 Comentaris
Comentaris
A mi m´interessaria participar en la iniciativa " Global Healthcare Managers' Consortium"
11/05/2014
Cecilia Gras Balaguer

Deixa el teu comentari
Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Moderació de comentaris. Us informem que els comentaris són prèviament revisats en horari laboral abans de ser publicats. La Unió es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg o  que no s'ajustin al tema de debat. 
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 19/04/2024