La descoberta de les bones pràctiques

La descoberta de les bones pràctiques

Pocs dies abans d'acabar juliol, vam estar a la Residència de Sant Vicenç de Castellet. Allà, els seus professionals ens van fer un regal: compartir la seva descoberta de les bones pràctiques. Feien punt i seguit a unes setmanes en les quals van voler que els assessoréssim i acompanyéssim per descobrir, explicitar i donar sortida a un canvi revolucionari en les seves vides professionals: prendre consciència de les bones pràctiques que fan i de les que estan per fer a l'hora d'atendre a les persones.

Mitjançant mapes de paraules, van descobrir-nos què és per ells una bona pràctica i, tot gaudint del compartir reflexions, preocupacions i ganes, ens van parlar de les dificultats que tenen per posar-les en marxa i de les millores que ja han introduït de manera irreversible, si donem crèdit al convenciment que mostraven. Desgranaven objectius i accions per cada bona pràctica, canvis necessaris per portar-les a terme, per constatar que en poques setmanes havien estat capaços de canviar tant la seva metodologia de treball. Com una agradable sorpresa, però amb la més absoluta naturalitat, confessaven haver ja posat en marxa multitud d'actuacions, superant amb escreix les seves expectatives inicials. Cada pràctica detalla els principis de qualitat de vida que es treballen, els valors ètics de cada actuació i les actituds professionals favorables que cal adoptar. Un programa ambiciós!

Mentre ho explicaven, gaudíem bocabadats dels exemples extrets de la quotidianitat de la vida dels seus residents, com el cas de la resident que no saludava fins que, poc a poc, pel fet que tots els professionals ho feien, acabava saludant i integrant-se a la vida de la residència. Havien aprés a través de totes les coses petites de cada dia a tractar els residents com a persones, amb nom i cognoms, amb un dia d'aniversari i desenvolupant una sana i generosa sensibilitat per les seves aficions, gustos i preferències (quina eina més extraordinària van descobrir en la confecció d'històries de vida!). Així, posaven en valor els sentiments de cada persona i desitjaven fer-los partícips de la gran festa de la convivència que construeixen junts.

Si pogués resumir-vos el que ens van ensenyar, m'atreviria a dir que era la descoberta de la força transformadora que opera en els professionals el treball orientat a les bones pràctiques. I que aquest esforç i aquest compartir ens dignifica com a professionals, fent-nos més conscient del nostre compromís amb el servei a les persones. Gràcies! 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari
Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Moderació de comentaris. Us informem que els comentaris són prèviament revisats en horari laboral abans de ser publicats. La Unió es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg o  que no s'ajustin al tema de debat. 
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 27/03/2024