Testimoni d'un Lideratge Humil

Testimoni d'un Lideratge Humil
25/05/2023
Roser Fernández i Alegre, directora general de La Unió

Amb motiu de la jubilació de la feina, no de la de vida, d'en Josep Fusté, el Pep, director de l'Àrea Tècnica i de Participació de La Unió, ens afloren molts sentiments personals i professionals de reconeixement i estima autèntica a una persona que sense sentir-se líder, que sense utilitzar mai la primera persona del singular, ha deixat petjada.

Darrerament, sentim parlar de nous lideratges, lideratges transformadors, lideratges col·laboratius, lideratges democràtics... i pensant amb el Pep em quedo amb el valor del "lideratge humil".

Amb motiu de la jubilació de la feina, no de la de vida, d'en Josep Fusté, el Pep, director de l'Àrea Tècnica i de Participació de La Unió, ens afloren molts sentiments personals i professionals de reconeixement i estima autèntica a una persona que sense sentir-se líder, que sense utilitzar mai la primera persona del singular, ha deixat petjada.

La Fundació Factor Humà el setembre del 2021 va publicar un informe sobre el Lideratge Humil, aquell que sap reconèixer les seves limitacions, que es preocupa per aprendre de forma contínua, que fomenta l'autonomia de les persones col·laboradores i reconeix la seva vàlua. Un lideratge que algú pot associar a feblesa, servilisme, i precisament és al contrari, és un lideratge inspirat en el coneixement, la generositat, el compromís, la solidaritat, l'autoexigència, i la coherència, que inspira autoritat moral i confiança.

El Pep, un company de viatge equilibrat, amb coneixement, habilitats i actitud, amb visió sistèmica i de país, que exerceix la qualitat humana per sobre dels comportaments èpics, que ho posa fàcil, que com un autèntic savi utilitza el coneixement amb intel·ligència i noblesa. La persona amb qui pots confiar i saps que sempre hi és, n'és un referent.

L'enyorança que ens acompanya és el preu per haver-lo conegut essent com és. Tanmateix, no és un comiat. Continuarà formant part dels bons moments i dels bons records i aprenentatges que ens acompanyen.

Pep, sé que t'agradaria passar desapercebut i començar aquesta nova etapa que tant esperes i et mereixes deixant les coses ben fetes i ben lligades, i prou.

En canvi, sense saber-ho, sense voler-ho, has esdevingut en un autèntic testimoni del lideratge humil, aquell que va més enllà de les grans gestes, aquell que no s'aprèn només des de la formació acadèmica, aquell que va de valors i actituds que sumen i multipliquen, que no fa remor, però que queda en el més profund dels que hi hem conviscut.

Pep, en nom de tota la comunitat Unió, gràcies per tot, per ser com ets, per ser-hi sempre!

"Un gran líder és abans que res un servent, i aquest simple fet és la clau de la seva grandesa!" Rovert K. Greenleaf

Roser Fernández


6 Comentaris
Comentaris
Ningú ho hauriem expresat millor de com ho ha fet la Roser. Ahir va quedar palès, que el que la Roser descriu , és un sentiment unànime. Gràcies per tant Pep!!
26/05/2023
Anna Feeres
Pep, moltes gràcies per tot: l’amistat, la professionalitat, la cura dels detalls, la visió, ça paciència , el coneixement …
…i per tantes estones divertides mentre assajavem de fer les coses millor
25/05/2023
Martí Masferrer Mascort
El meu reconeixement i afecte per en Pep Fusté, una persona amb coneixements, compromesa amb la Unió, igual que ho era amb el Departament de Salut, en els temps que hi compartíem feina.
Que tingui una nova molt bona etapa de la vida!
25/05/2023
Josep Arqués
Gran article que expressa molt bé la personalitat i la bona feina d'en Pep Fusté. Molta sort en aquesta nova etapa!
25/05/2023
Maria Marti Camps
El Pep és sense lloc a dubte un Referent per a tots nosaltres.
Va ser una de les primeres persones que vaig conèixer del món de salut de Catalunya, l'any 2011, quan tot just començava a entrar al sector. Ella estava al Mapa Sanitari.

Persona balancejada, que escoltava, que opinava amb fets, que ajudava, que sumava,

I avui, com bé diem a l'article, entra a una nova etapa vital i estic segur que ens seguirà ajudant, opinent, sumant. És una persona de la que es pot aprendre molt i amb qui estic segur que seguirem estan aprop,

Gràcies per tot Pep,
Gran llegat si mirem enrera. Grans dies per construir si mirem endavant. Avui disfrutem, bona feina!
25/05/2023
Oriol
Moltes gràcies Roser, moltes gràcies equip, moltes gràcies Unió, moltes gràcies sistema!
Salut i endavant!
25/05/2023
Josep Fusté

Deixa el teu comentari
Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Moderació de comentaris. Us informem que els comentaris són prèviament revisats en horari laboral abans de ser publicats. La Unió es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg o  que no s'ajustin al tema de debat. 
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 17/04/2024