Intel·ligència Artificial mosaic de realitats a Salut, amb oportunitats i riscos per gestionar

Intel·ligència Artificial mosaic de realitats a Salut, amb oportunitats i riscos per gestionar
Dimecres
7
Juny
Hora:
de 10:00h a 12:00h
Lloc: MAPA

Presencial o Online, per plataforma Zoom

Preu:
Gratuït, prèvia inscripció.
Format:
Activitat online i presencial
Afegeix al teu calendari:
Outlook/iCalCalendari de google
Pertanyo a l'Entitat associada a La Unió:
Pertanyo a l'Associat Col·laborador de La Unió:
No pertanyo a cap entitat associada
Banner Intel·ligència Artificial mosaic de realitats a Salut, amb oportunitats i riscos per gestionar

 

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat la resolució SLT/954/2023, de 19 de març, per la qual es crea el Programa per a la promoció i desenvolupament de la intel·ligència artificial al sistema de salut.

La finalitat del Programa Salut/IA és la creació d'un entorn facilitador per a la innovació en l'àmbit de la salut mitjançant el desenvolupament i la implementació de solucions d'intel·ligència artificial per a la millora de la salut de la ciutadania, que prioritzi la prevenció, lideri la implantació de solucions d'IA i contribueixi a la millora de la qualitat assistencial i la sostenibilitat del sistema de salut, posant en valor el coneixement generat pel Sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya.

L'Observatori d'IA en Salut té l'objectiu de conèixer i difondre de forma transversal com es genera la Intel·ligència Artificial en l'àmbit de la salut des de la conceptualització fins a la implantació, fent incidència en els riscos i les oportunitats que es generen.

Amb aquest marc general, us convidem a aquest seminari web en el que comptarem amb els responsables del Programa Salut/IA i de l'Observatori d'IA, i també coneixerem les experiències d'IA en primera persona de la mà d'alguns centres associats.

Aquesta sessió va adreçada a gerents, directius, responsables TIC i d'innovació i investigadors i experts en IA d'entitats associades a La Unió.

 

PROGRAMA:

 

10.00 - 10.10  Benvinguda, a càrrec de Roser Fernández, diretora general de La Unió.

Presentació i moderació de la sessió, a càrrec de Pere Guerrero, responsable Departament Transformació Digital, Sistemes d'Informació i TIC d'Althaia, Xarxa   Assistencial Universitària de Manresa, i referent del Consell Tècnic Assessor de TIC de La Unió.

 

10.10 – 10.25 Governar la Intel·ligència Artificial, per a les finalitats i trets singulars del sistema de salut de Catalunya, a càrrec de Joan Guanyabens, director de la Fundació TIC Salut i Social.

 

10.25 - 10.40 Presentació de l'Observatori Salut/IA (model, metodologia i indicadors), a càrrec de Núria Abdon, responsable del Model d'Atenció no Presencial – Observatori d'Intel·ligència Artificial en Salut, Fundació Tic Salut i Social.

 

10.40 - 11.40 Experiències d'Intel·ligència Artificial en Salut al SISCAT. Es presenten 4 casos seleccionats de l'Observatori d'entitats associades a La Unió, a càrrec de:

  • Plataforma de diagnosi de càncer de pell de l'Hospital Clínic. Dr. Josep Malvehy, coordinador de la Unitat de càncer cutani i coordinador d'Innovació de l'Institut de Medicina i Dermatologia, i Marc Combàlia, expert en IA, de l'Hospital Clínic.
  • Cribratge de Disfàgia orofaringe del Consorci Sanitari del Maresme. Alberto Martín, investigador de la Fundació Privada de Salut del Consorci Sanitari del Maresme.
  • Predicció de ocupació hospitalària de l'Hospital de Sant Joan de Déu. Ricard Casadevall, cap de l'Oficina de Gestió i Governança de la Dada de l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona.
  • Gestió i orientació de baixa complexitat a Urgències de la Corporació Sanitària Parc Taulí. Anna Benavent, directora d'Organització Digital del Parc Sanitari Parc Taulí.

 

11.40 – 11.50 Torn obert de paraula

 

11.50 – 12.00 Cloenda, a càrrec de Manel Jovells, president del Consell d'Ètica i Bones Pràctiques de La Unió

 

Organitza
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 20/02/2024