Protocols per a prevenir i abordar l’assetjament sexual i per raó de sexe

Protocols per a prevenir i abordar l’assetjament sexual i per raó de sexe
Dimecres
14
des
Hora:
de 09:30h a 12:30h
Lloc:

Online, per zoom webinar

Preu:
Gratuït, prèvia inscripció.
Format:
Activitat online
Afegeix al teu calendari:
Outlook/iCalCalendari de google
Pertanyo a l'Entitat associada a La Unió:
Pertanyo a l'Associat Col·laborador de La Unió:
No pertanyo a cap entitat associada
Banner Jornada assetjament sexual, 14 de desembre

 

INTRODUCCIÓ:

 

Malgrat els esforços per condemnar l'assetjament laboral i sexual en l'àmbit de l'empresa es continuen detectant comportaments verbals o físics que atempten contra la dignitat de les persones, tinguin aquestes el mateix o diferents nivells jeràrquics i hi hagi o no dependència entre víctima i agressor dins l'estructura orgànica de l'entitat. Per tant, tenint en compte que això genera una atmosfera intimidatòria, degradant i ofensiva que, sovint, deriva en greus conseqüències per a la persona afectada, no es pot adoptar una actitud passiva.

Aquesta jornada se centrarà a exposar les obligacions de l'empresa en matèria d'assetjament, en la prevenció de les situacions relacionades, en l'actuació per part de l'empresa davant de casos que es produeixin i l'elaboració del protocol per a prevenir i abordar-ho.

El contingut orientatiu d'aquesta jornada serà interioritzar:

 • Què és l'assetjament laboral i que és l'assetjament sexual.
 • Quina és l'operativitat del protocol de prevenció, detecció i tractament d'aquestes conductes.
 • Quines són les responsabilitats de l'empresa en relació amb la investigació i la tramitació d'aquests casos.
 • Com implementar i aplicar efectivament un protocol de prevenció i actuació davant l'assetjament a l'empresa.
 • Com tractar i respondre davant un cas. La investigació i l'elaboració del corresponent informe davant una detecció d'assetjament.

 

DESTINATARIS:

Persones responsables de recursos humans i relacions laborals d'entitats sanitàries i socials, responsables d'igualtat i totes aquelles persones involucrades en la sensibilització i detecció de la temàtica exposada. Oberta també a no associats a La Unió.

 

PROGRAMA:

9.30 a 9.40. Benvinguda, a càrrec de Roser Fernández, directora general de La Unió.

9.40 a 10.25. Conceptes d'assetjament i normativa aplicable. Mesures preventives i funcions de la persona de referència, càrrec de Carolina Gala, catedràtica de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat Autònoma de Barcelona. 

10.25 a 11.25. Responsabilitats de l'empresa en relació amb la investigació i la tramitació de casos. Contingut de protocol, principis i garanties, a càrrec d'Alda Mumbrú, advocada i sòcia del Bufet Vallbé.

11.25 a 12.10. Acompanyament responsable a les víctimes d'assetjament sexual i per raó de sexe, a càrrec de Raquel Escurriol, psicòloga especialista en violència.

12.10 a 12.30. Torn obert de paraula i cloenda, a càrrec d'Elena de la Campa, directora de l'Àrea de professionals i relacions laborals de La Unió.

 

CICLE DE FORMACIÓ DE DIÀLEG SOCIAL I NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA

Sessió online

 • Amb el suport del Departament d'Empresa i Treball i Foment del Treball.
 • Aquesta jornada forma part dels Plans de Formació de l'àmbit de Catalunya, adreçats a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva.
 • Expedient núm. STC/002/21/000001.
 • Les places són limitades, si s'exhaureixen s'obrirà llista d'espera.
 • És imprescindible en formalitzar la inscripció identificar correctament el nom, cognoms (que han de ser les mateixes dades que s'utilitzaran per a identificar-se a Zoom) i DNI.
 • Es desenvoluparà online. Aquesta modalitat NO presencial permetrà assistir en directe per videoconferència. Per accedir-hi, uns dies abans de l'inici rebreu per correu electrònic les claus d'accés i l'enllaç a la plataforma virtual (plataforma Zoom).
 • Per tal de comptabilitzar la sessió i obtenir el certificat d'aprofitament corresponent, és necessari romandre connectat un mínim del 75% de la jornada i des de l'usuari amb el qual es va procedir a la inscripció.
 • Un cop finalitzada la jornada, s'enviarà una enquesta als assistents.
 • La sessió es gravarà.

 

 
10/11/22
Programa
Organitza
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
IHF Member 2022Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 02/12/2022