Sessions del Cicle +Futur. Organitzacions segures

Sessions del Cicle +Futur. Organitzacions segures
Dijous
28
set
Hora:
de 09:00h a 11:00h
Lloc: MAPA

Presencial a La Unió (c. València, 333, baixos, Barcelona)

Preu:
Gratuït, prèvia inscripció.
Format:
Activitat presencial
Afegeix al teu calendari:
Outlook/iCalCalendari de google
Pertanyo a l'Entitat associada a La Unió:
Pertanyo a l'Associat Col·laborador de La Unió:
No pertanyo a cap entitat associada
banner cicle +Futur

 

Les organitzacions segures són aquelles que vetllen per la qualitat i la seguretat de les persones, els seus professionals, els pacients i les seves famílies.

La Unió busca implicar tots els actors de les organitzacions en una visió holística, que inclou la governança, els professionals, així com els ciutadans, pacients i familiars. Tots comparteixen la responsabilitat de promoure la cultura de la seguretat com a element estratègic, implementant canvis organitzatius que fomentin l'enfocament en la prevenció i l'aprenentatge dels errors.

Amb motiu del Dia Mundial de la Seguretat del Pacient i en el marc de la col·laboració de Hartmann amb el projecte +FUTUR, s'organitza aquesta sessió per explorar les tendències internacionals en seguretat del pacient, presentar el nou Pla Estratègic de Qualitat i Seguretat dels Pacients del Departament de Salut i exposar les propostes d'acció de La Unió per fomentar la implementació de la seguretat dels pacients a través d'accions específiques dirigides a les organitzacions superant barreres i creant una cultura organitzativa alineada amb el canvi en la gestió de l'atenció a les persones.

 

En aquesta sessió abordarem:

  • Quins canvis organitzatius esdevenen clau en relació amb la seguretat dels pacients i professionals.
  • Quins són els elements clau pel desplegament de l'estratègia en Qualitat i Seguretat dels Pacients de Catalunya 2023-2027?
  • Quines accions promou La Unió per implementar en els mateixos centres per garantir organitzacions segures?

 

 

PROGRAMA:

 

9,00 h. Benvinguda i presentació. Roser Fernández, directora general. La Unió, i Cristina Sansalvador, Head of Market Access and Medical Affairs de Laboratorios Hartmann.

9,10 h. És possible? Higiene de mans, passat, present i nous reptes. Inmaculada Fernández Moreno, Infermera Corporació Sanitària Parc Taulí. Sabadell, presidenta Asociación Española de Enfermeras de Control de Infecciones i membre del Grup d'experts de la OMS per la prevenció de la infecció i la higiene de mans.

9,30 h. Ho volem fer? Pla Estratègic de Qualitat i Seguretat dels Pacients de Catalunya 2023-2027. Clara Pareja, directora general d'Ordenació i Regulació Sanitària. Departament de Salut.

10,15 h. Ho podem fer? Experiències del nostre entorn i iniciatives de La Unió.

  • Proposta d'accions per avançar cap a organitzacions segures. Grup de treball del projecte +FUTUR.
  • Organitzacions segures i d'alta confiabilitat: el compromís de la governança. Joan Maria Ferrer, director de Qualitat, Docència i recerca. Fundació Sanitària de Mollet.

10,45 h. Conclusions i tancament. Maria Pueyo, directora de l'Àrea Assistencial i de Participació. La Unió

 

 

 
27/07/23
Programa
Organitza
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 20/04/2024