150 professionals participen divendres a les 35a Jornada d’Urgències en Pediatria

150 professionals participen divendres a les 35a Jornada d’Urgències en Pediatria
Dimarts 10/11/2015

El divendres, 13 de novembre, se celebrarà a la Sala d'Actes de l'Hospital Sant Joan de Déu, la 35a edició de la Jornada d'Urgències en Pediatria, una trobada de referència per als pediatres de Catalunya organitzada per la Fundació Althaia.

Després de l'acte inaugural, la jornada arrencarà amb la taula “Què cal fer davant de...” dedicada a tractar diferents temes en format breu. Hi haurà tres presentacions on es proporcionaran coneixements i consells útils per resoldre situacions que poden aparèixer a les urgències pediàtriques com són la patologia reumatològica i el pacient amb anèmia. També es tractarà el triatge pediàtric.

La segona taula del matí estarà dedicada a les controvèrsies en que per cada un dels temes que s'estudiarà hi haurà dos ponents que plantejaran solucions diferents a un mateix problema. S'analitzarà la prevenció de la gastroenteritis greu per rotavirus, el tractament de la varicel·la en lactants de menys de 3 mesos i el traumatisme cranioncefàlic lleu a urgències.

Passat el descans els participants es distribuiran en grups reduïts per fer cinc tallers sobre l'abordatge al nen greu, taller d'embenats, la radiologia a urgències, els parts extrahospitalaris i la preparació de la medicació del pacient crític i oxigenoteràpia d'alt flux.

Amb el títol, “Diagnòstic a urgències de malalties infeccioses oblidades” la conferència de la tarda servirà per abordar el diagnòstic de casos com el de la diftèria. Serà de la mà del pediatre de l'Hospital de Sabadell, Valentí Pineda.

Per primera vegada, la jornada inclou una passejada pels pòsters presentats i la presentació de casos clínics interactius pel qual s'entregarà un premi al millor treball. 


Judit Martí Mas
Servei de Comunicació
Althaia, Xarxa Assistencial Universitària de Manresa
Tel. 93 873 36 76 - Ext 3017
www.althaia.cat

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 20/02/2024