20è aniversari del Comitè d’Ètica Assistencial de MútuaTerrassa

20è aniversari del Comitè d’Ètica Assistencial de MútuaTerrassa
Dilluns 15/12/2014
Dimecres, 17 de desembre - 11.30 h - Edifici Docent MútuaTerrassa (C/ St. Antoni, 39)

El proper dimecres, 17 de desembre, tindrà lloc -a l'Edifici Docent de MútuaTerrassa- l'acte de commemoració dels vint anys d'existència del Comitè d'Ètica Assistencial (CEA) de MútuaTerrassa (HUMT) amb l'objectiu de celebrar aquestes dues dècades de treball multidisciplinar.

En el decurs d'aquests vint anys, el CEA ha desenvolupat la seva tasca en tres grans àrees: formació en bioètica, elaboració de guies i protocols i anàlisi de tots els casos que se li han presentat. Aquest fet ha permès incorporar canvis positius en l'assistència que els professionals de l'entitat presten als seus usuaris.

Davant els avenços en el terreny del coneixement científic i tecnològic, els comitès d'ètica han de seguir assessorant -amb una perspectiva multidisciplinària- en la resolució de possibles conflictes ètics que s'originen en el desenvolupament de la tasca assistencial, així com continuar potenciant el vessant formatiu pels professionals i l'elaboració de protocols que els facilitin la pràctica diària i la presa de decisions en els casos de valors contraposats o diferents.

La inauguració oficial serà a les 11.30 h i anirà a càrrec del Dr. Antoni Casagran, gerent de la Unitat Estratègica Assistencial de MútuaTerrassa, el Sr. Francesc Puig, gerent de la Unitat Estratègica Sociosanitària de la mateixa entitat i la Sra. Roser Font, presidenta del CEA de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa.

Acte seguit s'iniciarà un bloc relatiu a la història del CEA i a continuació s'esdevindrà una taula debat sota el títol “Qüestions de bioètica: passat, present i futur”. En el primer cas, tots els professionals que hi intervindran formen part de MútuaTerrassa i en el segon hi ha alguns ponents provinents d'altres centres i també del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. La conferència “Valors i virtuts dels professionals” servirà per concloure la celebració d'aquesta efemèride.

 

Anna Folch i Filella
Directora de Comunicació, RP i Protocol
MútuaTerrassa
93 736 50 24 / anna.folch@mutuaterrassa.es
 

Terrassa, 15 de desembre de 2014 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 04/06/2020