350 professionals participen demà a la segona edició del Congrés Estatal sobre Alteracions de Conducta

350 professionals participen demà a la segona edició del Congrés Estatal sobre Alteracions de Conducta
Dijous 24/10/2013
Aquest congrés abordarà les alteracions de la conducta en infants i adolescents, des de la prevenció, intervenció i tractament
 
Hi participaran professionals reconeguts internacionalment com George Sugai, Edwin Jones i Josep Toro

Manresa, 24 d'octubre 2013.  Més de 350 professionals dels àmbits de la comunitat educativa i la salut, entre els quals mestres, pedagogs, psiquiatres, psicòlegs o treballadors socials, es reuniran demà a Manresa (Bages)  en el II Congrés estatal d'Alteracions de Conducta en Infants i Adolescents que organitzen conjuntament Althaia i Ampans. L'objectiu del Congrés és establir un canvi de paradigma en l'abordatge de les alteracions de conducta, per centrar-se en la prevenció: com s' actua a l'aula, el maneig dels entorns educatius, les normes, les formes d'aprenentatge i l'entorn (la importància d'entorns segurs i predictibles, que generin confiança en l'infant o adolescent).

Les alteracions de conducta que presenten els infants i adolescents és un fet que preocupa a pares, mestres, professionals sanitaris, administracions públiques i a la societat en general. Un pla d'abordatge multidisciplinari, amb la intervenció de mestres, pedagogs, professionals sanitaris i família, permetria que el 80% dels infants es desenvolupessin sense problemes de conducta a l'aula, segons destaquen professionals de les dues fundacions organitzadores del Congrés, Althaia i Ampans.

El Congrés també posarà de relleu la necessitat que la comunitat educativa, els professionals sanitaris i l'entorn familiar treballin conjuntament, tan alhora de prevenir alteracions de la conducta com en la seva intervenció. Amb aquest objectiu el congrés donarà una visió des de tots els àmbits implicats fent especial èmfasi en el treball pràctic del dia a dia dels professionals.
 
Entre els diferents ponents del Congrés, destaca el Dr. Josep Toro, especialista en psiquiatria infantil i adolescència, impulsor i pioner  en psicologia clínica infantil a Espanya; el Dr. George Sugai, Director del“Center for behavioral Education & Research” de la Universitat de Connecticut dels Estats Units i el Dr. Edwin Jones, de la Universitat de Gales, al Regne Unit.
 
El congrés, que s'organitza amb el suport dels Departaments d'Ensenyament, Salut i Benestar Social i Família, tindrà lloc a la Torre Busquet de Manresa a partir de les 9 del matí.

Per a més informació:
Comunicació Ampans
Tel. 93 827 23 00 / 609 352 961
Joana Tubau
jtubau@ampans.cat
www.ampans.cat

Comunicació Althaia
Tel. 93 873 36 76 / 636 36 27 08
Judit Martí
comunicacio@althaia.cat
www.althaia.cat
 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 15/06/2024