370 ciclistes corren per finançar la recerca biomèdica a Mataró

370 ciclistes corren per finançar la recerca biomèdica a Mataró
Diumenge 18/10/2015
  • Aquest matí s'ha celebrat la “Sepsis Challenge”, la primera marxa cicloturista solidària a la capital del Maresme
  • L'objectiu és recaptar fons per a projectes de recerca i de formació sobre la sèpsia greu, que causa cada dia 10 morts a Catalunya

Prop de quatre-cents ciclistes de totes les edats s'han donat cita aquest matí, al Tecnocampus de Mataró, per pedalar durant més de 70 km a favor de millorar el coneixement sobre la sèpsia greu. Els beneficis obtinguts de les insripcions i les aportacions dels espònsors es destinaran a finançar projectes de recerca, desenvolupats a l'Hospital de Mataró,  i de formació, desplegats per la Fundació Bernat Gavarró.

L'alcalde de Mataró, David Bote, i el regidor d'Esports, Josep M. Font, juntament amb el director general del Tecnocampus, Jaume Teodoro, i el gerent del Consorci Sanitari del Maresme, Ramon Cunillera, han lliurat els premis de les tres categories participants: homes, dones imajors de 65 anys.

La sèpsia deriva d'una infecció generalitzada que causa fallida multiorgànica. En va ser responsable del l'ingrés hospitalari de més de 22.700 persones a Catalunya l'any passat (500 d'elles menors de 16 anys), i va causar més morts que els infarts i els ictus junts. Malgrat el seu impacte, la sèpsia greu és força desconeguda entre la ciutadania, i promoure'n el seu coneixement és l'objectiu de la “Sepsis Challenge”: la primera marxa cicloturista solidària de Mataró.

El CSdM, a través del seu programa de Responsabilitat Social Corporativa, amb el suport de l'empresa SportsPeople, ha organitzat aquest esdeveniment, que tancarà la temporada ciclista al nostre país, i que té vocació anual.

La marxa, que ha començat a les 8,30h i ha finalitzat a les 12,00h, ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Mataró, del Tecnocampus, de l'Acadèmica de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). A més, hi han col·laborat diferents empreses, tal com es veu al dossier de premsa adjunt.

 

http://www.sepsischallenge.cat/

Consorci Sanitari del Maresme
Departament de Comunicació 
Tel. 638685065 | comunicacio@csdm.cat | Hospital de Mataró, Carretera de Cirera s/n; Mataró 08304 | www.csdm.cat

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 20/02/2024