Althaia incorpora la primera promoció de metges MIR d’oncologia

Althaia incorpora la primera promoció de metges MIR d’oncologia
Dilluns 27/05/2013
 • En total, s'han incorporat 10 metges i 3 infermeres residents
 • Aquest any ha finalitzat la primera promoció d'anestesiòlegs formats a la Fundació Althaia

La Fundació Althaia ha incorporat la primera promoció de metges en formació d'oncologia mèdica després que el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat hagi acreditat el Servei d'Oncologia com a nova unitat docent. Amb aquesta nova acreditació ja són 11 les especialitats de formació especialitzada MIR que té acreditada la Xarxa Assistencial de Manresa, 9 de mèdiques i 2 d'infermeria.
 
Enguany, la nova promoció que s'acaba d'incorporar està integrada per un total de 13 professionals, 10 metges i 3 infermeres. Althaia els ha donat la benvinguda en un acte que també ha servit per acomiadar als 13 metges i 4 infermeres que aquest mes de maig han finalitzat la seva formació especialitzada a la institució. Entre ells, el primer metge anestesiòleg que ha fet la residència a la Fundació.
 
Durant l'acte, el Cap del Departament de Medicina d'Althaia, Josep M. Marcos, ha fet un recorregut històric pels 17 anys de formació d'especialistes a la comarca del Bages, fent un reconeixement a tots els professionals de la Fundació que al llarg d'aquests anys s'han implicat en la docència dels joves residents. També hi ha participat un MIR que encara la recta final de la seva formació i un altre que ha acabat la seva residència, per explicar la seva experiència una estada en un hospital de referència en traumatologia d'Anglaterra. El director general d'Althaia, Manel Jovells, ha tancat l'acte explicant als professionals que s'incorporen 3 elements importants de la institució com són el treball en xarxa, la gestió clínica i els valors.
 
En detall

Amb les noves incorporacions i durant el proper any, Althaia té la responsabilitat de formar, en les diferents especialitats, un total de 55 professionals mèdics i 6 d'infermeria que s'integren a l'activitat assistencial i de recerca dels diferents centres de la institució. Dividits per especialitats, els professionals que s'incorporen són:

 • 1 per a Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia
 • 1 per a Medicina Interna
 • 1 per a Obstetrícia i Ginecologia
 • 1 per a Oncologia
 • 1 per a Pediatria i les seves àrees específiques
 • 1 per a Psiquiatria
 • 4 per a Medicina Familiar i Comunitària (formació a nivell hospitalari a Althaia i a l'atenció primària als CAP de l'ICS del Bages)
 • 1 infermera de Salut Mental
 • 2 llevadores

El període de formació de les especialitats mèdiques oscil·la entre els 4 i els 5 anys de durada. Pel que fa a les d'infermeria, els programes formatius tenen una durada de 2 anys.
 


Judit Martí
Servei de Comunicació de la Fundació Althaia
93 873 36 76
 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 13/05/2021