Conscienciar i educar són claus per prevenir i assegurar un bon ús de les TIC per part dels infants i els joves

Conscienciar i educar són claus per prevenir i assegurar un bon ús de les TIC per part dels infants i els joves
Divendres 12/04/2013
La xerrada dels Mossos d'Esquadra i Althaia va reunir, ahir a la tarda, una setantena de persones a l'Auditori de la Plana de l'Om

Conscienciar i educar els infants esdevenen claus per prevenir i assegurar un bon ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) per part dels infants i els joves. Aquesta va ser la principal conclusió de la xerrada que es va celebrar ahir a la tarda a càrrec dels Mossos d'Esquadra i la Fundació Althaia, a l'Auditori de la Plana de l'Om de Manresa. La psicòloga responsable de la Unitat de Joc Patològic i altres Addiccions no Tòxiques de Salut Mental d'Althaia, Dominica Díez, i el cap de l'Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d'Esquadra a Manresa, Pep Fuster, van protagonitzar una conferència que va reunir una setantena de persones.
 
Treball conjunt

Dominica Díez i Pep Fuster van destacar la importància que pares i mares comparteixin amb els seus fills l'ús de les TIC per familiaritzar-se junts, els conscienciïn per fer-los responsables i s'estableixin unes regles i uns temps d'usos. Pep Fuster va assenyalar que “cal un treball conjunt entre pares i fills i sempre tenir present la idea que el que no faríem a la vida real tampoc ho hem de fer a l'entorn virtual”.
 
Per la seva part, Dominica Díez, va explicar que la televisió continua sent més addictiva que Internet i els videojocs. A més, va detallar que “els comportaments addictius se solen donar entre aquells infants i joves introvertits i tímids a qui la seva identitat a la xarxa els produeix més plaer que les experiències viscudes la vida real”. Els dos ponents van aconsellar a pares i mares evitar que els seus fills tinguin l'ordinador a les seves habitacions, ser responsables amb les dades personals i les contrasenyes i anar en compte amb la distribució de fotos i vídeos. La xerrada es va acabar amb un breu col·loqui on els assistents van poder plantejar dubtes.


Per a més informació:
Judit Martí
Servei de Comunicació de la Fundació Althaia
93 873 36 76

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 28/02/2024