Divendres 31 de maig Dia mundial sense tabac...i amb molta xocolata!

Divendres 31 de maig Dia mundial sense tabac...i amb molta xocolata!
Del 29/05/2013 al 31/05/2013
Com cada any, sota el lema "Endolça't la vida, no fumis" oferirem una xocolatada per a usuaris i professionals tant a l'Hospital com als CAPs i enguany també a Palamós Gent Gran i als centres d'atenció a la dependència de Sant Feliu i Palafrugell. Per a dimecres 29 hi ha programada una caminada a Torroella i per al 31 també a Palamós. La xocolata ens la subministrarà com a col.laboració en la diada, l'empresa Emporhotel.

El Dia mundial sense tabac se celebra en tot el món el 31 de maig de cada any. Aquesta celebració anual informa el públic sobre els perills que suposa el consum del tabac, les pràctiques comercials de les empreses tabacaleres, les activitats de l'OMS per lluitar contra l'epidèmia de tabaquisme, i del que les persones de tot el món poden fer per reivindicar el seu dret a la salut i a una vida sana, i protegir les futures generacions.

La campanya, a la nostra entitat

A tal fi, a les admissions centrals de l'Hospital de Palamós, el mateix divendres 31 a partir de les 10 del matí, s'hi servirà una xocolatada per a tothom, tant professionals del centre com usuaris de l'Hospital, així com a tots els Centres d'atenció Primària (Palafrugell, La Bisbal, Torroella de Montgrí i Palamós). La novetat d'enguany, és que als centres d'atenció a la dependència de Palamós Gent Gran, Sant Feliu Gran i Asil Surís, i Palafrugell, també s'hi servirà la xocolatada, sota el mateix lema. Igualment, es podran trobar taules informatives amb diferent material i fullets explicatius dels efectes del tabac i com deixar de fumar; i hi haurà projecció de programes divulgatius a les pantalles instal.lades especialment a la sala d'espera de consultes externes de l'Hospital i del CAP de Palamós.

Cal agrair molt especialment a l'empresa Emporhotel la seva col.laboració en aquest esdeveniment, ja que col.labora amb l'elaboració i servei de les més de 500 racions de xocolata i melindros que se serviran.

Per al mateix divendres 31, i ha programada una caminada saludable am punt de sortida del CAP de Palamós, i per a dimecres 29, tindrà lloc la de Torroella. (vegeu imatges adjuntes amb els itineraris). Us hi esperem!!!

El consum de tabac

El consum de tabac és la primera causa de pèrdua de salut i de mortalitat prematura i evitable. És un dels factors de risc més importants de les principals malalties cardiovasculars i respiratòries cròniques, així com d'un nombre important de càncers. A més, l'exposició passiva al fum ambiental del tabac incrementa el risc de càncer de pulmó en les persones no fumadores i d'altres malalties del sistema respiratori, sobretot en els infants.

Els danys causats directament pel tabaquisme afecten principalment les persones fumadores, una quarta part de les quals morirà durant la seva vida activa, i haurà perdut entre vint o vint-i-cinc anys de vida. Però el consum de tabac afecta la societat en conjunt.

Els beneficis del fet de deixar de fumar són ben clars; les persones exfumadores, deu anys després de deixar l'hàbit, tenen el mateix risc de contreure malalties que les no fumadores. Aconseguir l'abandonament definitiu del tabaquisme, però, no és fàcil, tot i que és ben possible. En cas de dubte, és convenient consultar un professional de la salut i seguir les seves recomanacions.

Podeu ampliar la informació en el següent enllaç.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 13/05/2021