Dos traumatòlegs del Parc Taulí han fet una estada solidària a Guinea Equatorial per realitzar intervencions quirúrgiques

Dos traumatòlegs del Parc Taulí han fet una estada solidària a Guinea Equatorial per realitzar intervencions quirúrgiques
Divendres 19/07/2013
Els professionals Jorge Serrano i Patrícia Martínez han estat una setmana al país africà operant diferents patologies traumatològiques

SABADELL, JULIOL DE 2013. Els traumatòlegs de l'Hospital de Sabadell, Jorge Serrano i Patricia Martínez, ha viatjar a Guinea Equatorial del 22 al 29 de juny, per realitzar una estada solidària realitzant intervencions quirúrgiques a pacients de l'hospital públic de la ciutat de Bata. Durant la setmana han realitzat set intervencions quirúrgiques diferents, des de d'operacions de tíbies fins a amputacions.

Els dos professionals han viatjat formant part de d'una expedició de 26 professionals de diverses especialitats mèdiques, organitzada per l'ONG Más que salut, una entitat creada el 2006 per metges i voluntaris de Mallorca.

La Patrícia i el Jorge van començar a treballar des del primer dia ja que només arribar van haver d'amputar la cama d'un nen de set anys que requeria d'una ràpida intervenció. I ja no es van aturar.

Una setmana visitant i operant els pacients que havien estat seleccionats prèviament per personal de l'ONG i l'organització ‘Aldeas Infantiles' que també treballa al país. Dotze hores diàries de feina, en condicions extremes, amb talls de corrent elèctric i de subministrament d'aigua. Han operat tíbies, dits, han extirpat quists, extraccions de perdigons d'un braç i l'amputació de la cama del nen.

Malgrat les precàries condicions de treball, la Patrícia i el Jorge ja estan pensat en la propera expedició. Un dels objectius de la seva estada és també la formació dels professionals del país. El Dr. Serrano explica que ‘estem pensant en desenvolupar un programa de formació per als professionals guineans, per motivar-los en la seva carrera i que vinguin a Catalunya a fer estades formatives un cop finalitzats els seus estudis'. La Patrícia diu que ja té ganes de repetir l'experiència, ‘només per sentir l'agraïment de la població, ja penses en tornar'.

D'altra banda, els dos facultatius volen mostrar el seu agraïment als directius del seu servei per les facilitats i ajudes rebudes per portar a terme aquesta estada. El Servei d'Urgències de l'Hospital de Sabadell ha donat material quirúrgic per realitzar les intervencions i professionals d'Infermeria han col·laborat en la preparació del material que ha viatjat a Guinea. També han rebut material de diferents empreses que s'ha implicat en la causa.

Per a més informació, podeu contactar amb
Gabinet de Comunicació Parc Taulí
comunicacio@tauli.cat – Tel directe: 937 458 380

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 13/05/2021