El CAP Sagrada Família engega el Programa del Pacient Expert

El CAP Sagrada Família engega el Programa del Pacient Expert
Del 11/04/2013 al 12/05/2013
Aquest primer programa comunitari està dirigit als pacients de Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC)

El CAP Sagrada Família ha engegat avui, 11 d'abril, la primera sessió del Pograma del Pacient Expert dirigit a 14 malalts de MPOC, a l'aula sanitària del centre.

El Programa del Pacient Expert és una iniciativa impulsada pel Departament de Salut de la Generalitat, on un pacient diagnosticat d'una malaltia crònica des de fa temps és format per personal clínic per poder donar sessions formatives a altres malalts i així convertir-se en Pacient Expert.

L'objectiu del programa és donar a conèixer tots els aspectes de la malaltia, tant clínics (símptomes, signes, tècniques de control i mesura) com socials (qualitat de vida, acceptació personal i entorn social), des de l'experiència d'una persona que pateix la malaltia i la controla; amb la que és fàcil identificar-se i potser plantejar qüestions que en un àmbit com la consulta mèdica no es donen.

El programa consta de nou sessions setmanals on es tracten els diferents temes exhaustivament, sempre acompanyats per personal clínic (professionals mèdics i d'infermeria) com observadors. El Pacient Expert de MPOC del CAP, Isidre Donadeu, va ser escollit entre cinc candidats, i va demostrar tenir grans qualitats per entendre termes clínics així com interés, a més de facilitat per parlar en públic i temps llliure per presentar totes les sessions.

El Programa del Pacient Expert a Catalunya ja s'ha implantat en altres centres sanitaris amb gran èxit, on s'han tractat també altres patologies cròniques com la diabetis, la insuficiència cardíaca, els medicaments anticoagulants o el tabaquisme.

El CAP Sagrada Família és un centre gestionat pel Consorci Sanitari Integral, una entitat pública, participada pel Servei Català de la Salut, l'Institut Català de la Salut, els ajuntaments de Sant Joan Despí i l'Hospitalet de Llobregat, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Creu Roja.

 

Per a més informació: http://www.csi.cat
Departament de Comunicació: Sandra Ropero. Tel. 93 507 27 47
Adreça electrònica: sandra.ropero@sanitaintegral.org

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 28/02/2024