El CSdM se suma als actes del Dia Mundial Sense Tabac

El CSdM se suma als actes del Dia Mundial Sense Tabac
Divendres 31/05/2013
  • El divendres 31 de maig, el Consorci Sanitari del Maresme, com a membre de la Xarxa Catalana d'Hospitals Sense Fum, celebra el Dia Mundial Sense Tabac amb un seguit d'activitats per sensibilitzar a la població sobre els riscos del seu consum.
  • L'edició del 2013 busca la prohibició total de tota forma de publicitat, promoció i patrocini del tabac a tots els països del món.

El tabac és la segona causa mundial de mort i la primera evitable, i provoca la mort d'un de cada deu adults. Des de 1987, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) celebra cada 31 de maig el Dia Mundial Sense Tabac. L'objectiu és destacar els riscos que suposa el consum de tabac per a la salut i fomentar polítiques eficaces per reduir-ne el consum.
 
PROGRAMA

Presentació audiovisual

Emissió de vídeos destinats a conscienciar sobre els efectes del consum de tabac.
Lloc: Pantalla del vestíbul principal de l'Hospital de Mataró.
Hora: A partir de les 9 del matí.
 
Taula informativa amb mesuradors de CO

Taula informativa per a usuaris i professionals sobre tabaquisme. Es realitzaran mesures de monòxid de carboni (cooximetries), tests de dependència i es lliuraran els resultats als participants.

Llocs:

  • Hospital de Mataró. Al vestíbul principal, de 9:30 a 13:00 hores.
  • Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, de 17:00 a 18:00 hores.

Distribució de material gràfic

Distribució de punts de llibre –dissenyats per Montse Montells, TCAI de l'Antic Hospital  de Sant Jaume i Santa Magdalena, i Daniel Olea, tècnic del Departament de Comunicació del CSdM–, fulletons i adhesius divulgatius.

Llocs: Centres del CSdM.

Hora: De 9 del matí a les 2 del migdia.
 
Exposició  de material gràfic sobre tabaquisme

Realitzada pels pacients ingressats, i pels pacients dels Hospitals de Dia d'Adults i d'Infantojuvenil del Servei de Salut Mental i Addiccions.

Lloc: Espai expositiu de l'Hospital de Mataró.

Hora: Tot el dia.
 
Prohibició completa de la publicitat

La temàtica del Dia Mundial Sense Tabac se centra en la demanda de la prohibició total de tota forma de publicitat, promoció i patrocini del tabac a tot el món. Segons l'OMS, “l'evidència mostra que prohibir completament la publicitat sobre el tabac redueix el nombre de persones que s'inicien en el consum, i també disminueix el nombre de fumadors”.

Entre els objectius de la campanya, es troba l'aplicació de les directrius per prohibir àmpliament la publicitat, promoció i patrocini del tabac incloses a l'article 13 del Conveni Marc de l'OMS per al control del tabac. Aquest conveni va ser acordat el 2008, i s'havia d'implementar durant els cinc anys següents.

Un altre dels objectius és impulsar polítiques locals, nacionals i internacionals per contrarestar les accions de la indústria tabaquera per paralitzar o aturar les prohibicions en referència a la seva publicitat o promoció en diferents països.
 
Si teniu interès a aprofundir aquesta informació amb entrevistes a l'equip de professionals, podeu contactar amb el Departament de Comunicació del Consorci Sanitari del Maresme.
 
 
Comunicació

Consorci Sanitari del Maresme
Tel. 93 741 77 00 ext.1024 | comunicacio@csdm.cat | Hospital de Mataró, Carretera de Cirera s/n; Mataró 08304 |www.csdm.cat

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 13/05/2021