El dòmino i el country mobilitzen la gent gran de la ciutat de Barcelona

El dòmino i el country mobilitzen la gent gran de la ciutat de Barcelona
Dimarts 18/06/2013

1.600persones grans participen en la 9ª edició de la Jornada “No jubilis la memòria”, organitzada per la Fundació Mutuam Conviure

Ja fa 9 anys que la Fundació Mutuam Conviure organitza una trobada anual per projectar a la societat -i al conjunt de persones grans que en formen part- un missatge sobre la necessitat de fer exercicis d'estimulació de la memòria. En diem “No jubilis la memòria” (una denominació que ens connecta plenament amb la gent gran).

Diversos estudis neurològics han confirmat la bondat d'alguns jocs i activitats pels seus efectes positius a nivell emocional i també d'estimulació de l'atenció i el coneixement. Per això, el “No jubilis la memòria” es tradueix en dos campionats, la Champions Dòmino Mutuam, un gran campionat d'un dels jocs tradicionals i amb més aficionats al país: el dòmino; i el Dancing Country Mutuam, un altre gran campionat d'una afició sana i creixent: el country.

L'èxit que han tingut les 9 edicions del No jubilis la memòria consolida el projecte i ens anima a continuar. Aquest any 66 casals i entitats diverses hi han participat. Hi ha casals  de la Generalitat, de l'Ajuntament de Barcelona, de La Caixa, d'Assistència Sanitària, el Casal Espriu i el casal de l'Avi Barça. També han participat les seccions de jubilats dels col•legis professionals de metges, farmacèutics, economistes, periodistes i advocats, així com 10 centres  residencials i moltes persones mutualistes de Mutuam, i de les entitats amb qui tenim col·laboracions. Prop de 1.600 participants en conjunt (1.202 pel dòmino i 393 pel country).

Després de 8 setmanes fent les fases eliminatòries, el passat 5 de juny a l'auditori AXA de Barcelona va tenir lloc la Gran Final. En un acte festiu, presidit per la Sra. Carme Canela i Farré, Directora de serveis territorials de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Maria Assumpció Roset, Comissionada d'Alcaldia de la Gent Gran i el Sr. Agustí Montal, President de la Fundació Mutuam Conviure i Grup Mutuam, es van lliurar trofeus a les 3 millors parelles de dòmino i al millor equip de country de la ciutat.

Amb aquesta iniciativa, volem mostrar que la Fundació Mutuam Conviure i tot el Grup Mutuam  -un equip actualment de més de mil  persones-  se sent compromès amb la gent gran i amb la prevenció dels problemes del coneixement. Continuarem des de Mutuam divulgant i utilitzant eines terapèutiques per envellir saludablement


SOBRE MUTUAM

El Grup MUTUAM és un conjunt d'entitats prestadores de serveis sanitaris i socials. Té com a capçalera una mutualitat i pertany des de la seva fundació, l'any 1905, al sector anomenat de l'economia social.

En l'àmbit sanitari, Mutuam ofereix assistència primària i d'especialistes a 31.000 persones, a càrrec del CatSalut. També gestiona dos centres sociosanitaris amb 270 places, dos hospitals de dia amb 44 places i 6 PADES.  A la ciutat de Barcelona, porta a terme una experiència pilot d'atenció sanitària a pacients fràgils de 241 residències geriàtriques. Aquesta experiència s'ha ampliat amb el servei a 45 residències més al Vallès occidental i oriental.

Pel que fa a l'atenció a la dependència, gestiona un total de 1.163 places en: 8 residències assistides (781), 17 centres de dia (343) i quatre complexos d'apartaments amb serveis (128).També presta assistència a domicili  a prop de dues mil persones l'any.


Per a més informació
Marian Pérez
Directora de Marketing de Mutuam
Telf. 607 48 57 52  /   93 247 94 43
maperez@mutuam.com
 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 13/05/2021