El dòmino mobilitza la gent gran de la ciutat de Barcelona

El dòmino mobilitza la gent gran de la ciutat de Barcelona
Del 21/06/2011 al 14/06/2013

Mil persones grans participen en la 2ª edició del Campionat de Dòmino més gran de la ciutat, La Champions Dòmino Mutuam

MUTUAM, Mutualitat de Previsió Social sense ànim de lucre, celebrarà el proper 22 de juny la Gran Final de la 2ª Edició de la Champions Dòmino Mutuam, reunint els finalistes dels 71 casals i entitats participants.

En el marc del programa Cuida't la Memòria, que anualment celebra Mutuam, la Champions Dòmino Mutuam ha esdevingut una iniciativa pionera a la ciutat de Barcelona.

ELS JOCS DE TAULA: UNA EINA MOLT ÚTIL PER ENVELLIR SALUDABLEMENT

Recents estudis científics confirmen que els jocs de taula tenen efectes positius en les persones, a nivell social, evitant l'aïllament i potenciant la interacció interpersonal; a nivell emocional, compartint sentiments i sensacions i a nivell cognitiu, activant la memorització i el record, així com la planificació, organització i l'agilitat mental per la rapidesa en el càlcul, sense oblidar el requeriment de l'atenció en el moment del joc.

MUTUAM va decidir apostar l'any passat per promoure un d'aquests jocs de taula, el dòmino, per exemplificar davant la societat i el col·lectiu de gent gran, la necessitat de fer gimnàstica mental per mantenir-se sà. L'èxit de convocatòria i la bona acollida per part de les entitats i dels seniors de la ciutat han animat a l'entitat a repetir el campionat i aquest aquest any s'han superat els nivells de participació.

CAMPIONAT CHAMPIONS DÒMINO MUTUAM

El Campionat ha comptat amb la participació de gent gran de casals i entitats públiques i privades: Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, Fundació Catalunya Caixa, Fundació La Caixa, RACC, seniors dels Col·legis professionals de Metges, Economistes, Periodistes, Farmacèutics, Veterinaris i Advocats, casal de l'avi Barça, mutualistes del Grup Mutuam i entitats associades com Clinicum, Vital Seguro, Assistència Sanitària i Mutual Mèdica. Fa 5 mesos que s'estan fent les fases classificatòries i 71 parelles han arribat a la Gran Final que tindrà lloc el 22 de juny on es desvetllarà qui són els millors jugadors de dòmino de la ciutat de Barcelona.

La Champions Dòmino Mutuam ha aconseguit els objectius proposats: exercitar la memòria visual i agilitat mental, així com la concentració i establir lligams entre els participants, creant expectatives de competició esportiva entre persones de més de 65 anys. La Champions també ha esdevingut un referent a la ciutat de Barcelona pel que fa a la prevenció del deteriorament cognitiu i la promoció del benestar de la memòria entre la gent gran d'una forma lúdica, molt motivant per aquest el col·lectiu de gent gran.

La Gran Final de la Champions Dòmino Mutuam en la seva segona edició tindrà lloc el proper dimecres 22 de juny al llarg del matí al Auditori Axa_Illa Diagonal, reunint les 71 millors parelles, que estaran acompanyades dels responsables de les entitats participants. Durant 3 hores, els participants hauran de competir per demostrar quines són les 3 parelles finalistes i quin ha estat el casal amb més puntuació.

SOBRE MUTUAM

MUTUAM
és una Mutualitat de Previsió Social, entitat centenària sense ànim de lucre, amb experiència en l'atenció sanitària i social.

En l'àmbit sanitari, MUTUAM, a través de diferents concerts amb Catsalut, ofereix assistència sanitària primària a 45.000 persones, gestiona 6 PADES de la ciutat i disposa d'equips de suport sanitari en gran part de residències de Barcelona.

Pel que fa a l'atenció a la dependència, aporta solucions sociosanitàries i socials tant a mutualistes propis como a beneficiaris d'altres entitats, presta assistència a domicili a prop de 2.000 famílies i gestiona un total de 1.582 places entre sociosanitàries (285), residències assistides (766), centres i hospitals de dia (403) i apartaments amb serveis (128).

Per a més informació:
Marian Pérez
Directora de Marketing de Mutuam
Telf. 607 48 57 52
maperez@mutuam.com

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
IHF Member 2022Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 09/08/2022