El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat reconeix el treball “Formació: punt clau per combatre la violència de gènere”

El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat reconeix el treball “Formació: punt clau per combatre la violència de gènere”
Dimarts 17/03/2015
Es tracta d'una experiència desenvolupada per la Dra. Teresa Mur Martí, directora del CAP Rubí, i la comissió de violència de gènere de MútuaTerrassa

El treball “Formació: punt clau per combatre la violència de gènere” ha estat reconegut recentment pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat en el marc de la I Jornada sobre bones pràctiques en el Sistema Nacional de Salut celebrada el passat dilluns 16 de març a Madrid.

L'esmentat projecte ha estat desenvolupat per la Dra. Teresa Mur, metge de família i actual directora del CAP Rubí, i membre de la Comissió de violència de gènere MútuaTerrassa, juntament amb la resta de professionals que conformen aquest equip.

La finalitat d'aquesta iniciativa ha estat objectivar la millora en la detecció de dones que estan patint una situació de violència de gènere, especialment violència per la seva parella, així com    millorar el registre en les histories clíniques, donant visibilitat a un problema tan freqüent i per la importància que aquest fet pot tenir en la salut de les dones.

Sens dubte, l'estudi representa un important esforç d'implementació dels objectius i recomanacions de l'estratègia de violència de gènere i facilita el procés de replicació en altres hospitals del Sistema Nacional de Salut. En aquest sentit, el treball també incorpora un enfocament innovador que reforça la qualitat de l'atenció personal, la participació de pacients i la repercussió a nivell social.

Fruit del seu reconeixement, l'experiència “Formació: punt clau per combatre la violència de gènere” s'ha inclòs en el catàleg de Bones Pràctiques 2014 editat pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Concretament, la iniciativa en qüestió es recull en l'apartat “Actuacions sanitàries en matèria de violència de gènere”. Tres d'elles procedeixen de Catalunya i les vint restants provenen d'altres comunitats autònomes.

 

Anna Folch i Filella
Directora de Comunicació, RP i Protocol
MútuaTerrassa
anna.folch@mutuaterrassa.es

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 21/01/2021