El Parc Taulí estrena nova planta de Ginecologia i Obstetrícia a l’edifici Taulí després de prop de 50 anys a Santa Fe

El Parc Taulí estrena nova planta de Ginecologia i Obstetrícia a l’edifici Taulí després de prop de 50 anys a Santa Fe
Divendres 14/06/2013
  • El canvi suposarà un salt qualitatiu molt important en el confort de les dones hospitalitzades al Servei de GiO, després que ja fa 4 anys es van estrenar les noves sales de part a l'edifici Taulí.
  • L'edifici Santa Fe es tanca definitivament com a àrea d'hospitalització i queda reservat a àmbits ambulatoris i administratius.

El proper dimecres, 19 de juny, es produirà el trasllat de l'àmbit d'hospitalització del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital de Sabadell, que deixarà definitivament les històriques habitacions de l'edifici Santa Fe i passarà a ubicar-se a la 3a planta de l'edifici Taulí, reformada integralment. Amb aquest canvi culminarà la integració en un sol edifici de tota l'àrea materno-infantil, després que el 2009 ja s'hi van traslladar des de Santa Fe a l'edifici Taulí el Bloc obstètric, la Unitat de Neonatologia i la UCI pediàtrica.

La nova planta de Ginecologia i Obstetrícia té 44 llits distribuïts en 18 habitacions dobles i 8 individuals. Cada habitació té un bany propi i mobiliari i equipament nous, de manera que es produeix una destacable millora del confort de les usuàries d'aquest Servei.

Les noves habitacions comparteixen la 3a planta amb les sales de part i amb l'àrea neonatal, la qual cosa ha d'aportar també una notable millora de circuits interns:

  • Per facilitar el treball interdisciplinar dels professionals.
  • Per millorar l'accessibilitat de les mares ingressades amb nadons a la Unitat de Neonatologia. Fins ara, aquestes dones depenien del trasllat d'un camiller per poder anar a fer companyia als seus fills, 3 cops al dia, i ara podran accedir-hi directament i lliurement.
  • Per facilitar la proximitat dels professionals que estan de guàrdia les 24 hores a les sales de part, amb les dones ingressades a planta.

La nova planta disposa de nous espais que també aportaran un major confort a professionals i usuaris:

  • Sala d'atenció al neonat. Espai molt confortable equipat amb tot el material necessari per fer les exploracions.
  • Sala de consells a l'alta i suport a l'alletament. Es podran fer entrevistes amb famílies i reunions grupals amb infermeres i llevadores.
  • Sala d'estar per a familiars

L'àrea materno-infantil de l'Hospital de Sabadell és la 4a maternitat pública de Catalunya per volum assistencial. L'any 2012 es van atendre 2.560 parts, el que equival a una mitjana de 7 parts diaris. El Servei de Ginecologia de l'Hospital de Sabadell, que treballa per una atenció personalitzada i integral de la dona, és centre pilot en atenció al part natural des de 2007. A l'Hospital de Sabadell s'atenen embarassos i parts de baix i alt risc i s'ofereix atenció integral a tota la patologia ginecològica sense restriccions per complexitat.

Sessions informatives per a futures mares i pares sobre el Programa d'Atenció al Part

Des aquest mes de juny, el Servei d'Obstetrícia organitza sessions informatives per a tots aquells pares i mares que vulguin resoldre tots els dubtes que tinguin sobre el Programa d'Atenció al Part en aquest hospital.

Les xerrades estan adreçades tant a usuàries que ja han decidit que els seus fills naixeran a l'Hospital de Sabadell, com a futurs pares i mares que encara busquen un centre que s'adapti a les seves expectatives.

 

Per a més informació, podeu contactar amb
Gabinet de Comunicació Parc Taulí
comunicacio@tauli.cat – Tel directe: 937 458 380

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 13/05/2021