El Parc Taulí ha acollit el lliurament de les beques de la Fundació Olga Torres per a treballs d’investigació sobre càncer de còlon

El Parc Taulí ha acollit el lliurament de les beques de la Fundació Olga Torres per a treballs d’investigació sobre càncer de còlon
Dimecres 25/03/2015
La FOT destina 120.000 euros anuals a finançar projectes de recerca sobre càncer de còlon

L'Auditori del Parc Taulí ha acollit avui el lliurament de les beques que anualment atorga la Fundació Olga Torres (FOT) per a treballs d'investigació sobre càncer de còlon. L'acte ha comptat amb el recolzament i col·laboració de la Corporació Sanitària Parc Taulí i la Fundació Parc Taulí, l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears i la Societat Catalana de Cirurgia. Els projectes guanyadors han estat atorgats a la Dra. Raquel Batlle i al Dr. Holger Heyn.

En el decurs de l'acte, el cap de Cirurgia de l'Hospital Universitari Josep Trueta i ex-president de la Societat Espanyola de Còlon i Recte, el Dr. Antoni Codina, ha pronunciat la conferència “Història de la cirurgia colorectal catalana”. En el seu discurs, el Dr. Codina ha destacat el paper del Parc Taulí com a un dels principals centres pioners en cirurgia colorectal, de la mà de professionals com el doctors Montané, Bombardó i Sanfeliu, i centre de referència nacional en cirurgia endoscòpica transanal.

El president del Parc Taulí, Modesto Custodio ha manifestat la satisfacció de la institució en acollir aquest acte i de poder col•laborar amb la FOT, una fundació que juntament amb la Fundació Parc Taulí són dos referents en recerca a l'àrea del Vallès.

La clausura ha anat a càrrec del president de la Fundació Olga Torres, Josep Bombardó, i de l'alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez. Bombardó ha fet una crida per “sensibilitzar a la societat civil de la importància de la recerca per avançar en el diagnòstic i tractament del càncer. La FOT és un referent en la recerca de càncer de còlon. En les darreres tres edicions s'han presentat 50 projectes, un 54% de sol·licituds de Catalunya”. L'alcade de Sabadell ha assenyalat “la importància de potenciar i impulsar la investigació, però s'han de destinar recursos per part de les administracions i s'ha de generar la consciència ciutadana de que la recerca i la investigació són drets del ciutadà”.

Sobre la Fundació Olga Torres

La FOT és una fundació privada sense ànim de lucre dedicada a la investigació del càncer i ha focalitzat la seva actuació en la recerca sobre el càncer de còlon perquè és una de les patologies que avui té més incidència entre la població i afecta indiscriminadament homes i dones. Els seus objectius són promoure la investigació científica, tecnològica i social al més alt nivell, enquadrant-la en el marc universitari, centres d'investigació o instituts especialitzats.

La FOT destina els seus recursos a dotar anualment unes beques per a desenvolupar projectes de recerca sobre el càncer colorectal. En l'acte d'avui s'han lliuren les beques als guanyadors de la convocatòria 2014-2015. I ja està obert el termini per a la presentació de Projectes a la convocatòria de 2015-2016, en la qual s'ofereixen altres dues beques de 60.000 € cadascuna.

Projectes guanyadors de les beques post-doctorals de recerca sobre càncer de còlon de la Convocatòria 2014-2015 Fundació Olga Torres

1er classificat
Títol de projecte:
“Contribution of p38 MAPK signaling to colitis-associated colorectal tumorigenesis”
Autora: Dra. Raquel Batlle Gòmez
El projecte es desenvoluparà al Laboratori de Recerca sobre Senyalització i Cicle Cel•lular de la Fundació Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) amb la supervisió de l'Investigador Principal Dr. Àngel R. Nebreda.
Import de la beca: 60.000 €

2on classificat
Títol del Projecte:
“Systems Colorectal Cancer Genomics”
Autor: Dr. Holger Heyn
El projecte es desenvoluparà al Laboratori d'Impressió Genòmica i Càncer formant part del Programa d'Epigenètica i Biologia del Càncer (PEBC), de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), amb la supervisió de l'investigador Principal Dr. Dave Monk.
Import de la beca: 60.000 €


Per a més informació, podeu contactar amb el Gabinet de Comunicació Parc Taulí
comunicacio@tauli.cat  – Tel directe: 93 745 83 80

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 21/01/2021