El Professor Francesc Gòdia ha estat nomenat president de la Fundació Parc Taulí

El Professor Francesc Gòdia ha estat nomenat president de la Fundació Parc Taulí
Dimecres 11/12/2013
  • El Professor Ramon Pascual deixa la presidència de la Fundació Parc Taulí després de 20 anys al capdavant d'aquesta institució
  • El relleu va tenir lloc ahir en la reunió del Patronat de la Fundació

El Professor Francesc Gòdia és el nou president de la Fundació Parc Taulí, prenent el relleu al Professor Ramon Pascual, qui ha exercit aquest càrrec durant 20 anys. El nomenament del Prof. Gòdia es va produir durant la reunió del Patronat de la Fundació Parc Taulí (FPT), el dimarts 10 de desembre. Gòdia era fins ara vicepresident del Patronat de l'FPT.

La Fundació Parc Taulí és una entitat creada el 1993 a l'entorn de la Corporació Sanitària Parc Taulí, que potencia la docència, la recerca i la innovació entre els professionals del Parc Taulí, tant des de l'òptica cientificomèdica com des de la gestió i organització de l'activitat assistencial.

La força motriu de tota l'activitat de la Fundació és el coneixement i la motivació dels professionals en la cerca de mètodes i eines que ajudin a una cura més eficaç de la salut de les persones.

Nascut a Sabadell el 1958, el Professor Francesc Gòdia i Casablancas és llicenciat en Ciències Químiques per la UAB (1981), doctor en Ciències Químiques per la UAB, 1986 i catedràtic d'Enginyeria Química de la UAB des del 1993.

Autor de més de vuitanta publicacions en revistes internacionals de recerca, de sis capítols de llibre, de més de setanta comunicacions a congressos internacionals, i de cinc patents. La seva activitat de recerca es centra en el camp de la Biotecnologia i l'Enginyeria Bioquímica i ha desenvolupat una part important dels seus projectes en col·laboració amb la indústria. Gòdia és el director de la Planta Pilot MELiSSA de l'Agència Europea del Espai, una instal·lació singular i de caràcter internacional, centrada en el desenvolupament de tecnologies biològiques de suport de vida a l'Espai, i fundador l'empresa HEXASCREEN Culture Technologies, el 2005, que comercialitza minibioreactors d'un sol us per a screening en Biotecnologia. La seva activitat docent es porta a terme dins de les titulacions d'Enginyeria Química i Biotecnologia, a la UAB i en el màster interuniversitari de Ciència i Tecnologia Aeroespacials.

El lligam del Professor Ramon Pascual i de Sans (Barcelona, 1942) amb el Parc Taulí es remunta als inicis de la constitució del consorci. Pascual ha estat el membre més històric del Consell de Govern del Parc Taulí. Primer va ser conseller com a representant de la UAB (1987-1990) i, posteriorment, en representació de la Generalitat de Catalunya, des del 1996 i fins el passat mes d'octubre que va deixar el càrrec. El Prof. Pascual ha estat fins ara l'únic president de la Fundació Parc Taulí, des de la seva creació, el 1993, ifins el 10 de desembre de 2013.

Ramon Pascual amb una dilatada i reconeguda trajectòria en l'àmbit de la Física és, sens dubte, un dels referents científics i acadèmics més rellevants del nostre país. Llicenciat en Ciències Físiques a la Universitat de Barcelona el 1963, i doctorat a la Universitat de València. Com a físic, ha treballat principalment en la mecànica quàntica i en la teoria de partícules elementals. És autor de nombrosos articles de divulgació i política universitària a les revistes científiques més acreditades, i ponent i participant a innumerables conferències, presentacions i congressos d'àmbit català, estatal i internacional.

De 1980 a 1983 va ser el primer Director General d' Ensenyament Universitari de la Generalitat de Catalunya, alhora que també va ser director del Grupo Interuniversitario de Física Teórica (1980-1984). Posteriorment ha estat assessor en diverses comissions assessores al conseller d'Ensenyament, especialment en l'elaboració del Pla de Recerca de Catalunya 1993-1996. Ha estat catedràtic de física a diferents universitats, com la Universitat de Saragossa, la Universitat Autònoma de Madrid i la Universitat Autònoma de Barcelona, de la qual fou primer degà de la Facultat de Ciències, després vicerector i, finalment, rector, de 1986 a 1990.

De 2002 a 2008 va ser president de l'Associació Sabadell Universitat. Està en possessió de la Medalla Narcís Monturiol de la Generalitat de Catalunya. El 2011 també va rebre la Creu de Sant Jordi. Actualment, és membre del Consell de Govern de l'Institut de Física d'Altes Energies (IFAE), des de 1992, del qual n'ha estat el principal promotor. President de la Comissió Executiva del Consorci per la Font de Llum de Sincrotró (Sincrotró Alba), del qual també ha estat el principal impulsor. President de la Reial Acadèmia de Ciència i Arts de Barcelona, de la qual és membre des de 1989.


Per a més informació, podeu contactar amb
Gabinet de Comunicació Parc Taulí

comunicacio@tauli.cat – Tel directe: 937 458 380

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 05/06/2020