El programa DRACHS de prevenció de l’obesitat infantil, reconegut amb un accèssit dels Premis PAAS 2014

El programa DRACHS de prevenció de l’obesitat infantil, reconegut amb un accèssit dels Premis PAAS 2014
Divendres 12/12/2014

El programa DRACHS -Dinamitzador per a la Reorientació, Adquisició i Consolidació d'Hàbits Saludables-, promogut per la Unitat de Nutrició de l'Àrea Integrada de Pediatria de MútuaTerrassa, ha estat mereixedor de l'accèssit dels Premis PAAS 2014 en l'àmbit sanitari que atorga l'Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya.

Es tracta d'un programa de prevenció i abordatge integral de l'obesitat infantil centrat en fomentar i promoure hàbits de vida saludables, com la ingesta de la fruita i la pràctica de l'esport. El premi l'ha rebut també per la creació d'una xarxa funcional entre CAPs per afavorir la detecció precoç i l'abordatge dels infants amb excés de pes.

Aquest reconeixement, s'afegeix al que el programa va rebre quan el Ministeri de Sanitat i Consum, a través de l'Agencia Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), va concedir-li el segon accèssit en l'estratègia NAOS en l'àmbit sanitari 2011.

En el marc del programa DRACHS també s'hi inclou la col·lecció de contes amb consells per millorar la salut dels infants escrits -amb una clara voluntat pedagògica- per la Dra. Laia Asso, pediatra de l'Àrea Integrada de Pediatria de MútuaTerrassa.

Premis PAAS. Agència de Salut Pública de Catalunya
Els premis PAAS (Pla integral per a la Promoció de la Salut mitjançant l'Activitat Física i l'Alimentació Saludables) tenen com a objectiu identificar, reconèixer i difondre els projectes o iniciatives que millor han contribuït a assolir els objectius descrits en l'esmentat pla en l'àmbit educatiu, sanitari, comunitari, laboral i de recerca.

El passat dijous, 4 de desembre, va tenir lloc -al CaixaFòrum de Barcelona- la VII Jornada PAAS, en el decurs de la qual es van lliurar els guardons als projectes premiats, entre ells el DRACHS.

 

Anna Folch i Filella
Directora de Comunicació, RP i Protocol
MútuaTerrassa
93 736 50 24 / anna.folch@mutuaterrassa.es

 

Terrassa, 12 de desembre de 2014 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 04/06/2020