Els hospitals Germans Trias i de l'Esperit Sant creen una unitat d'Urologia conjunta

Els hospitals Germans Trias i de l'Esperit Sant creen una unitat d'Urologia conjunta
Dijous 28/11/2013
L'objectiu és apropar l'assistència sanitària especialitzada als pacients colomencs i evitar que es derivin innecessàriament al centre badaloní
 
Un uròleg de Germans Trias coordinarà la nova unitat de l'Hospital de l'Esperit Sant, que amplia la seva cartera de serveis

Els especialistes d'Urologia de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i els de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant (FHES) treballen des d'aquest mes de manera coordinada amb l'objectiu de millorar la qualitat i l'eficiència dels dos serveis. La Unitat Funcional d'Urologia de Santa Coloma, que és el nou dispositiu conjunt, establirà un sistema de treball únic entre els dos centres que evitarà derivacions i exploracions innecessàries de pacients d'aquest centre al seu hospital de referència. Per tant, els pacients colomencs només seran derivats al centre badaloní si requereixen una assistència d'alta complexitat, la qual cosa millorarà també la gestió de les llistes d'espera.
 
Per a la creació de la Unitat, Germans Trias ha aportat a la FHES un uròleg que actuarà com a coordinador i que haurà de garantir la posada en marxa de protocols i circuits assistencials comuns entre els dos centres. Així, es crearan circuits específics amb especial èmfasi en l'abordatge dels problemes oncològics i de l'atenció al pacient urològic urgent.
 
A més, l'aliança amb un hospital d'alta tecnologia com és Germans Trias, permetrà a la FHES ampliar la seva cartera de serveis gràcies a les noves sinèrgies de coneixement entre els centres. Entre les nous serveis hi ha la litotrípsia intracorpòria per al tractament de les litiasis ureterals simples, un procediment que permet desfer les pedres als conductes urinaris.
 
Amb aquest acord, la FHES consolida el projecte iniciat l'any 2010, quan l'atenció urològica al territori va rebre un fort impuls gràcies a l'increment de la complexitat de les patologies assumides per l'hospital i a l'aposta per l'activitat descentralitzada.
 
Un projecte emmarcat en el Pla de Salut        
La creació d'un servei territorial d'Urologia respon als objectius del Pla de Salut 2011-2015 del Departament de Salut, on s'inclou l'establiment de carteres de serveis per territoris segons els nivells de complexitat  en algunes especialitats com ara la urologia. El pla, a més, busca millorar la resolució en els àmbits de relació més freqüent entre l'atenció primària i l'atenció especialitzada, entre els quals es troba també la urologia.  
 
En aquest sentit, la coordinació entre Germans Trias i la FHES permetrà l'optimització dels equips assistencials, reduir la reiteració de visites, millorar la qualitat assistencial i disminuir la variabilitat clínica al territori, assegurant l'equitat en el tracte als pacients.


Per a més informació:
Unitat d'Imatge i Comunicació FHES
Àrit Roig Mulero
Tel. 93 386 02 02 - Ext. 4612
comunicacio@hes.scs.es

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 20/06/2024