Els joves, al centre de les accions de sensibilització per commemorar el Dia Mundial Sense Tabac

Els joves, al centre de les accions de sensibilització per commemorar el Dia Mundial Sense Tabac
Dilluns 25/05/2015
La Xarxa de Prevenció i Control de Tabaquisme de la Catalunya Central actua de paraigües de totes les accions programades

 

Avui arrenca la Setmana Sense Fum que culminarà el proper diumenge, 31 de maig, amb la commemoració del Dia Mundial Sense Tabac. Enguany, la Fundació Althaia ha coordinat les activitats que organitza la Xarxa de Prevenció i Control de Tabaquisme de la Catalunya Central a  Manresa i que se centren, bàsicament, en accions de sensibilització i prevenció entre els més joves. Justament, un ens aglutinador com la Xarxa facilita la coordinació de totes les activitats previstes (en el document adjunt podeu consultar totes les activitats programades a la Catalunya Central sota el paraigües de la Xarxa).

Durant aquesta setmana, infermeres dels CAP de Manresa (ICS i Althaia) vinculades al programa Salut i Escola i referents en tabaquisme es desplaçaran a diferents centres escolars de la ciutat juntament amb tècnics de l'Oficina Jove. Durant l'hora del pati, aquests tècnics faran una dinàmica amb els joves, mentre que les infermeres els oferiran la possibilitat de fer-se una carboximetria, que serveix per mesurar el nivell de diòxid de carboni que tenen les persones fumadores en els pulmons. L'objectiu és sensibilitzar-los sobre els riscos que comporta el tabaquisme i el consum de cànnabis alhora que se'ls donarà informació i eines per deixar aquest hàbit.

Els centres participants a la campanya són:

  • INS Lacetània 26/05/2015
  • INS Guillem Catà 26/05/2015
  • INS Lluís de Peguera 26/05/2015
  • Santa Rosa de Lima 26/05/2015
  • La Joviat 27/05/2015
  • Oms i de Prat __/05/2015
  • INS Pius Font i Quer 29/05/2015
  • INS Cal Gravat 29/05/2015
  • La Salle 01/06/2015

Facebook i Twitter, també protagonistes

La Setmana Sense Fum també es podrà seguir enguany des de les xarxes socials, com Facebook i Twitter, on les entitats que formen part de la Xarxa difondran les accions que vagin duent a terme a través dels seus propis canals. A més, també es compartirà el cartell que ha dissenyat la Xarxa de Prevenció i Control de Tabaquisme de la Catalunya Central al Bages per commemorar el Dia Mundial Sense Tabac. El lema “Fumar t'apaga la vida” i la foto que apareixen en aquest cartell estan extrets del guanyador del concurs de fotografia que es va du a terme a diferents centres educatius  d'Igualada, ara fa un any. El cartell compta amb un codi QR que enllaça amb l'espai web de la Xarxa i des d'on, properament, es podrà consultar el catàleg de recursos assistencials de la Catalunya Central on es pot acudir per deixar de fumar.

Taules informatives als CAP

Els dos CAP de la Fundació Althaia, el del Barri Antic i el de les Bases de Manresa, instal·laran, el divendres 29 de maig al matí, taules informatives on les persones que vulguin podran realitzar una carboximetria i rebre informació específica per poder deixar de fumar.


Per a més informació:
Judit Martí Mas
Servei de Comunicació
XARXA ASSISTENCIAL UNIVERSITÀRIA DE MANRESA
Hospital Sant Joan de Déu
Dr. Joan Soler 1-3
08243 Manresa
Tel. 93 873 36 76 - Ext 3017
www.althaia.cat

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 19/10/2018