Es clou amb èxit el primer curs on-line de llengua de signes catalana

Es clou amb èxit el primer curs on-line de llengua de signes catalana
Dimarts 16/07/2013
Hi han participat professionals de l'àmbit sanitari, però també mestres, treballadors i educadors socials, administratius i monitors

30 persones -la pràctica totalitat dels inscrits- han finalitzat amb èxit la primera edició del Curs de llengua de signes organitzat per la Fundació Althaia i la Casa Social del Sord de Manresa i Comarques, que per primera vegada s'ha fet on-line a Catalunya i Espanya. Els participants, que han assolit un bon nivell en l'aprenentatge d'aquesta llengua, han fet una valoració positiva d'aquest curs, el contingut, la metodologia i el suport tècnic que se'ls ha ofert.

Durant la darrera setmana de formació, els tutors van organitzar diferents sessions per tal d'examinar el nivell dels alumnes. Per fer-ho, un grup de persones sordes es va reunir a la Casa del Sord per connectar-se individualment amb els alumnes, per videoconferència, amb qui es comunicaven mitjançant la llengua de signes. D'aquesta manera, els docents van poder fer l'avaluació del nivell que va ser molt positiva ja que es va comprovar que els alumnes havien assolit perfectament els coneixements impartits durant el curs.

Aquest vessant més pràctic, generant converses entre alumnes i persones sordes, ja s'havia impulsat durant les darreres setmanes d'aquest curs, que ha tingut una durada de dos mesos i mig. De fet, aquest és un dels aspectes que els alumnes creuen més interessant per potenciar de cara a futures edicions del curs.

L'objectiu d'aquesta formació, que es repetirà i s'ampliarà a més nivells durant la propera tardor, és fer arribar aquesta llengua al màxim de persones possible per ajudar a  trencar barreres i, alhora, ajudar a fer prendre consciència de les dificultats de comunicació amb les que es troben les persones sordes.

 

Per a més informació
Judit Martí
Servei de Comunicació de la Fundació Althaia
93 873 36 76

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 13/05/2021