Èxit d'assistents al taller de prevenció de caigudes i al berenar cardiosaludable de l'EAP Vallcarca-Sant Gervasi en el marc del PACAP 2012

Èxit d'assistents al taller de prevenció de caigudes i al berenar cardiosaludable de l'EAP Vallcarca-Sant Gervasi en el marc del PACAP 2012
Del 27/04/2012 al 27/04/2014

Dins del Programa d'Activitats Comunitàries de la Societat Espanyola de Medicina Familiar (PACAP) que avui es celebra a Barcelona, l'EAP Vallcarca-Sant Gervasi va organitzar ahir un taller de prevenció de caigudes, seguit d'un berenar cardiosaludable, els quals van comptar amb la participació de més de 300 persones.

L'EAP Vallcarca-Sant Gervasi té una llarga trajectòria en l'àmbit de les activitats comunitàries per promoure la salut i és un dels centres pioners en la pràctica del tai-txi com a mesura preventiva de caigudes per a la gent gran.

Taller de prevenció de caigudes PACAP 2012
Amb el lema "Promovent la salut i afrontant la cronicitat" la XIV trobada nacional del PACAP reuneix avui a professionals de l'àmbit de l'Atenció Primària d'arreu d'Espanya, per compartir experiències que promoguin activament l'autocura i la capacitat de les persones per prevenir i millorar la seva salut, incrementant així el benestar general de la societat.

Dintre les activitats del PACAP 2012, la Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària i l'EAP Vallcarca-Sant Gervasi van organitzar ahir a la tarda un taller de prevenció de caigudes dirigit a persones grans, basat en tècniques de tai-txi.

La pràctica del tai-txi contribueix a a mantenir el bon estat general, preservant el cos i la ment d'una gran varietat de trastorns. Vinculades a aquesta activitat s'han descrit millores en migranyes, hipertensió, problemes cardiovasculars, depressió i, en general, la millora de tota mena de dolors. El taller, obert a tothom, es va dur a terme a les instal·lacions del Parc Sanitari Pere Virgili, de Barcelona, i va comptar amb la participació de més de 100 persones.

Seguidament es va oferir un berenar cardiosaludable, a càrrec d'ARCASA, amb l'objectiu de promoure la importància i els beneficis d'una alimentació variada i equilibrada. La jornada va comptar l'existosa assistència de 300 persones.

Un EAP amb llarga tradició en la pràctica de comunitària

Per tal que els seus usuaris gaudeixin de bona salut, l'EAP Vallcarca Sant Gervasi organitza cada any una gran ventall de tallers dirigits a la millora de la salut de les persones, entre els quals hi ha els tallers de tai-txi, psicomotricitat i memòria, la millora de l'autoestima i l'alletament matern.

La salut i la malaltia depenen de factors de factors biològics, psicològics, socials i de l'entorn. L'abordatge de tots ells mitjançant sessions grupals permet que les persones tinguin coneixement del seu cos i puguin integrar nous hàbits saludables en la seva activitat diària.

 

Per a més informació:

Laura Aranalde
Tel. 680 656 006
laranalde@aceba.cat

 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 27/03/2024