Jornada formativa perquè els mestres aprenguin a actuar davant de reaccions al·lèrgiques

Jornada formativa perquè els mestres aprenguin a actuar davant de reaccions al·lèrgiques
Dimarts 27/10/2015
  • Una setantena de mestres de les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès participaran en aquesta sessió de formació d'Althaia
  • Es parlarà dels aspectes assistencials, però també dels legals

El Servei d'Al·lèrgia d'Althaia ha organitzat, per aquest dijous 29 d'octubre a la tarda, una reunió formativa dirigida a docents en la qual hi participaran 73 mestres de 26 escoles de les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès. L'objectiu és introduir als mestres de les escoles en el coneixement de la malaltia al·lèrgica i, en concret de les reaccions de major gravetat conegudes com reaccions anafilàctiques o anafilaxia. I és que és important que les escoles puguin adoptar un enfoc global per a la formació en al·lèrgia, assegurant-se que tot el personal sap prevenir, reconèixer i iniciar el tractament davant d'una reacció al·lèrgica.

Per aquest motiu, durant la reunió s'explicarà de forma pràctica com cal tractar una reacció al·lèrgica que es produeixi en un entorn escolar. Es realitzarà un taller pràctic en el qual s'ensenyarà a administrar adrenalina amb els autoinjectors que existeixen actualment al mercat a partir de l'exposició de casos clínics pràctics.

Prèvia al taller, hi haurà una part teòrica que anirà a càrrec de la Dra. M. Ángeles Peña, al·lergòloga d'Althaia. També hi participarà l'advocat Àngel Betoret, dels Serveis Jurídics d'Althaia, que abordarà els temes legals relacionats a l'administració de medicació per part de docents. 

 

Judit Martí Mas
Servei de Comunicació

Althaia, Xarxa Assistencial Universitària de Manresa
Tel. 93 873 36 76 - Ext 3017
www.althaia.cat

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 20/04/2024