Jornada sobre infecció osteoarticular hematògena

Jornada sobre infecció osteoarticular hematògena
Dijous 21/05/2015
Està organitzada per la Unitat de Patologia Sèptica de l'Aparell Locomotor i el Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa

La Unitat de Patologia Sèptica i el Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa ha organitzat, pel proper divendres 22 de maig, una jornada científica sobre abordatge multidisciplinar de la infecció osteoarticular hematògena. Tindrà lloc a l'edifici docent de MútuaTerrassa.

La benvinguda i presentació és prevista per les 8.30 h i hi intervindrà la Dra. Yolanda Cuesta, directora mèdica de l'HUMT i el Dr. Francesc Anglès, cap de Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica (COT) del mateix hospital.

Les infeccions osteoarticulars hematògenes són processos poc freqüents però que comporten un complex maneig medicoquirúrgic així com nombroses complicacions que afecten tant a la població adulta com a la infantil.

Fins fa uns anys, les esmentades infeccions es relacionaven amb l'artritis sèptica de genoll en la població adulta i l'artritis sèptica de maluc en els nens. En els darrers anys, aquest grup de pacients cada cop és més heterogeni, afecta a una població cada cop més envellida i amb més expectatives de vida i en molts casos són portadors de pròtesis articulars tant de genoll com de maluc.

El seu diagnòstic i tractament requereix d'un abordatge multidisciplinar on participen diferents especialitats medicoquirúrgiques i per aquest motiu la jornada s'ha concebut amb la idea de contribuir a la millora en la prevenció, el diagnòstic i el tractament d'aquests processos.

 

Per a més informació i entrevistes:
Anna Folch i Filella
Directora de Comunicació, RRPP i Protocol
93 736 50 24
anna.folch@mutuaterrassa.es

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 19/10/2018