La Fundació Althaia i l’Hospital Saint Jean de Dieu de Senegal oficialitzen la col·laboració

La Fundació Althaia i l’Hospital Saint Jean de Dieu de Senegal oficialitzen la col·laboració
Dilluns 16/02/2015
  • Un equip de professionals d'Althaia ha fet una estada a l'hospital senegalès durant la qual s'ha signat el conveni de cooperació internacional
  • L'Hospital Saint Jean de Dieu de Thiès està situat a uns 80 Km al nord de la capital del país, Dakar

La Fundació Althaia i l'Hospital Saint Jean de Dieu de Thiès (Senegal) han signat el conveni de cooperació internacional per oficialitzar la col·laboració entre les dues institucions, agermanades a través de l'Orde Hospitalària de Sant Joan de Déu. L'objectiu a partir d'ara és millorar el coneixement mutu, desenvolupar, enfortir i optimitzar els recursos humans i tècnics del centre senegalès i afavorir una millor especialització mèdica. Això permetrà revertir en una major i més qualificada atenció sanitària als pacients de l'Hospital Saint Jean de Dieu ajudant-lo, en la mesura del que sigui possible, a convertir-se en l'hospital de referència de la regió nord del país.

Aquest passat mes de gener, un grup de professionals d'Althaia es van desplaçar a Thies on, a les dependències de l'Hospital Saint Jean de Dieu, es va celebrar l'acte oficial de signatura del conveni de cooperació. Durant aquesta estada al centre senegalès, els professionals d'Althaia van mantenir diverses reunions amb el seu equip directiu i caps de servei, que han servit per copsar la seva realitat estructural i organitzativa. Això ajudarà a determinar les prioritats d'actuació en les que Althaia pot ser de més utilitat.

Durant aquesta estada de principis d'aquest 2015, també s'ha fet un estudi dels aparells i del material que es pot reciclar i recuperar des dels centres d'Althaia perquè ja no s'utilitzaran, una vegada finalitzada l'ampliació de Sant Joan de Déu. Cal que estiguin en bones condicions per fer-los servir a Thiès i que els puguin ser d'utilitat en un entorn on les necessitats i els recursos per gestionar l'equipament són diferents. 

Els primers passos d'aquest nou projecte van fer-se el novembre del 2013 en un primer viatge per part d'un equip de la Comissió de Cooperació Internacional d'Althaia. En aquell moment es van començar a definir els primers objectius del projecte després que el propi centre senegalès fes la petició de col·laboració.

Treball continuat a l'Àfrica

Aquesta no és la primera vegada que la Fundació Althaia col·labora amb centres africans. Des de fa anys la institució manresana està implicada en el projecte de cooperació amb l'Hospital Raquel Bruch de Yemessoa, al Camerun. I a finals de l'any 2013 es va donar per finalitzat el projecte de cooperació amb Sant John of God Catholic Hospital de Mabesseneh, a Sierra Leone. Durant 7 anys Althaia ha donat suport tècnic, personal i formatiu a diverses àrees d'aquest hospital.


 

Per a més informació:
Judit Martí
Servei de Comunicació de la Fundació Althaia
93 873 36 76 / 93 872 14 22
comunicacio@althaia.cat / judit@catpress.cat

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 04/06/2020