La recerca en el deteriorament cognitiu i la demència: situació actual a Catalunya

La recerca en el deteriorament cognitiu i la demència: situació actual a Catalunya
Dimarts 11/06/2013

La conferència anirà a càrrec de la Unitat de Memòria i Atenció en Demències de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa

Dimecres, 12 de juny de 2013  -  18h
 

Demà dimecres 12 de juny tindrà lloc -a l'Edifici Docent de MútuaTerrassa- la conferència “La recerca en el deteriorament cognitiu i la demència: situació actual a Catalunya”, dirigida al públic general i organitzada per la Unitat de Memòria i Atenció en Demències de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT).

El Dr. Miquel Aguilar, cap del Servei de Neurologia de l'HUMT serà l'encarregat de conduir la conferència, juntament amb la Dra. Pilar Quílez i el Dr. Cèsar Castejón, ambdós metges neuròlegs del mateix hospital. També intervindran altres ponents pertanyents a la Unitat de Memòria i Atenció en Demències de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa.

El propòsit de la conferencia és explicar els avenços en la malaltia d'Alzheimer, els camins que s'han de seguir per anar avançant en la matèria, els circuits i professionals que estant  treballant en aquests projectes i sobretot es farà referència al paper de les persones directament afectades. 

A banda d'aquestes qüestions, en el transcurs de la conferència també s'abordaran altres temes com la importància del diagnòstic primerenc, la neuropsicologia avançada com a instrument per detectar les mancances mes mínimes, la neuroimatge funcional i la importància de la cura de la família, entre d'altres.

L'esmentada conferència tindrà lloc una setmana després de la celebració de la Reunió de les Unitats i Equips de Memòria i Atenció en Demències de Catalunya, la qual va aplegar -també a l'Edifici Docent de MútuaTerrassa- més de 130 professionals d'arreu de Catalunya amb l'objectiu de posar en comú el present i el futur de la recerca, participar en l'adquisició de nous coneixements i debatre sobre els circuits que afavoreixin la participació a nous projectes.

 

Més informació
Anna Folch i Filella
Directora de Comunicació, RRPP i Protocol
93 736 50 24
anna.folch@mutuaterrassa.es
 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 13/05/2021