La UDIAT organitza un curs d’avenços tecnològics en biòpsia de mama amb la participació d’experts de tot l’Estat

La UDIAT organitza un curs d’avenços tecnològics en biòpsia de mama amb la participació d’experts de tot l’Estat
Dimecres 18/09/2013
  • Els professionals de la UDIAT són pioners en la tècnica de biòpsia guiada per tomosíntesi que permet un estudi molt precís dels tumors
  • Cada any es realitzen a la UDIAT més de 1.000 biòpsies de mama

El Parc Taulí acollirà els dies 19 i 20 de setembre el curs ‘Avances Tecnológicos en Biopsia de Mama' organitzat per professionals de l'Àrea de Radiologia Mamària i Ginecològica de la UDIAT, adreçat a radiòlegs i patòlegs de tot l'Estat i patrocinat per d'Hologic-Emsor, primera productora mundial americana dedicada a la fabricació de material de diagnòstic per la imatge destinat a la dona.

El responsable de l'Àrea de Radiologia Mamària i Ginecològica d'UDIAT, Melcior Sentís, destaca que en aquest curs la novetat és la introducció de la tècnica de biòpsia guiada per tomosíntesi que ofereix l'avantatge de localitzar lesions no visualitzades amb mamografía 2D. La tècnica de tomosíntesi està indicada en dones amb símptomes, amb antecedents de càncer, en el seguiment del càncer tractat i en les pacients recitades del Programa de Cribratge de Càncer de Mama (PCCM).

La tècnica de tomosíntesi es realitza a la UDIAT des de 2011, any en què es va incorporar un mamògraf digital en 3D, sent el primer aparell d'aquestes característiques instal·lat en un centre públic a l'Estat espanyol. Els professionals de la UDIAT també són actualment dels primers en practicar la biòpsia guiada per tomosíntesi.

La tomosíntesi és la tècnica més innovadora existent actualment al mercat per al diagnòstic precoç de les lesions malignes de la mama. Amb la mateixa dosi de radiació que la mamografia digital –que ja és 3 vegades inferior a la de la mamografia convencional- per cada exploració es poden obtenir 60 talls tomogràfics del volum de la mama, el que equival a 60 imatges d'entre 1 i 2 mm cadascuna. Amb això, s'aconsegueixen diferents plànols de la mama, des de diferents angles i amb la possibilitat de fer la reconstrucció d'aquestes imatges en 3D.

L'aplicació d'aquesta tècnica permet un estudi molt més precís del tumor, ja que elimina la superposició d'imatges i augmenta la sensibilitat i especificitat del diagnòstic radiològic. En conseqüència, redueix de manera significativa les indicacions de biòpsies innecessàries i permet afinar més en el millor tractament a seguir. Amb la incorporació de la biòpsia per tomosíntesi s'aconsegueix un estudi molt més ràpid i precís dels tumors.

Els professionals d'aquest Àrea realitzen més de 1.000 biòpsies anuals de mama amb diferents tècniques (ressonància magnètica, esterotàxia i ecografia). Es tracta d'un servei amb una sòlida trajectòria en la col·laboració amb altres entitats sota el concepte de xarxa de coneixement, d'unificar protocols i criteris i d'enfortir l'àmbit de la recerca i el coneixement amb el suport de les noves tecnologies de la informació i la comunicació, en les quals la UDIAT és líder al país.

Curs ‘Avances Tecnológicos en Biopsia de Mama'
Durant el curs que s'impartirà el 19 i 20 de setembre a l'Auditori Taulí nou, es realitzarà una visió pràctica de tots els procediments actuals de biòpsia mamària i es plantejaran tots els dubtes i problemes que puguin sorgir durant els procediments reals de biòpsia. Tanmateix, s'aprofundirà en el rol i els avantatges de la tomosíntesi en la biòpsia i s'impartiran tallers pràctics amb pacients.

Participaran més de 30 professionals de tot l'Estat i destaca la presència del Dr. Tibot Tot, patòleg a l'Hospital Central de Falun, Suècia i l'últim coordinador del Grup Europeu de Patologia Mamària. És autor de múltiples llibres i articles, i es considera pioner en l'abordatge diagnòstic de càncer de mama amb seccions panoràmiques, amb una estreta correlació entre radiòleg i patòleg com a millor opció en el maneig de les pacients. El Dr. Tot oferirà una xerrada sobre multicentricitat i multifocalitat en el càncer de mama, i presentarà un seminari de casos amb interès diagnòstic.

 

Per a més informació, podeu contactar amb
Gabinet de Comunicació Parc Taulí
comunicacio@tauli.cat – Tel directe: 937 458 380

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 15/04/2024