L’acord entre MútuaTerrassa i BBVA possibilita que l’edifici de l’antic Hotel Vapor Gran esdevingui una residència per a la gent gran al servei de Terrassa

L’acord entre MútuaTerrassa i BBVA possibilita que l’edifici de l’antic Hotel Vapor Gran esdevingui una residència per a la gent gran al servei de Terrassa
Dimarts 14/01/2014
  • BBVA ha afavorit l'accés a l'ús de l'immoble per part de MútuaTerrassa, fins ara ocupat per l'hotel Vapor Gran.
  • L'equipament esdevindrà el Residencial Vapor Gran en benefici de la gent gran de la ciutat.
  • L'edifici, que es remodelarà per donar cabuda a 130 places de residència i 20 de centre de dia, es preveu que estigui enllestit a finals de 2014.

L'edifici del fins avui hotel Vapor Gran passarà a ser el nou Residencial Vapor Gran de Terrassa, gràcies a l'acord a què han arribat MútuaTerrassa i BBVA. Amb aquesta operació es permetrà dotar d'activitat renovada el singular edifici del carrer Portal Nou, davant la plaça del Vapor Gran.

La Unitat Estratègica sociosanitària de MútuaTerrassa serà l'encarregada de dur a terme  aquest projecte aprofundint, així, en els serveis destinats a l'atenció de la gent gran. MútuaTerrassa, a través de la seva Fundació Vallparadís, ha accedit a l'ús de l'immoble -que fins fa pocs mesos era l'hotel Vapor Gran- en una operació que BBVA ha facilitat en benefici d'un projecte social que també afavoreix la ciutat.

Des del primer moment, a BBVA ha prevalgut el criteri social i de ciutat per a decidir el suport a l'operació de MútuaTerrassa per damunt de la resta d'opcions existents. El projecte de MútuaTerrassa ha estat el més ben valorat per tot allò que suposa per a les persones de la tercera edat de Terrassa. D'aquesta manera, BBVA ha facilitat l'accés a l'ús de l'edifici per part de MútuaTerrassa en condicions més favorables i a un preu molt competitiu. Cal destacar la bona predisposició per les dues parts per arribar a un acord, malgrat la complexitat de l'actual context econòmic.

Per part de BBVA, aquesta acció s'incriu en la seva voluntat d'estar present en la societat de Terrassa. Cal recordar que, a més de la seva activitat financera, BBVA desenvolupa nombroses activitats de tipus social i cultural a la ciutat, moltes d'elles vinculades a la Fundació Antiga Caixa Terrassa, com el recolzament a Fupar, la Temporada BBVA de dansa o la Temporada BBVA de circ.

 

Un complex de 5.800 m2

L'edifici té 5.800 m2 i es preveu que pugui acollir 130 residents i 20 usuaris en places de centre de dia. La incorporació dels esmentats espais possibilitarà la consolidació del nombre de places d'assistència sociosanitària que MútuaTerrassa gestiona a diversos indrets del territori català –mitjançant la Fundació Vallparadís-. Paral·lelament, també suposarà un reforçament de l'oferta a la ciutadania de Terrassa i comarca que necessiti aquests serveis.

La Fundació Vallparadís es farà càrrec dels treballs d'adequació de tot l'edifici  que s'iniciaran en les properes setmanes i que han de permetre la transformació d'hotel cap a l'activitat de Residència,. L'edifici compta amb 2 soterranis, planta baixa i 7 plantes.

Aquesta actuació pot contribuir també a la dinamització de la zona en la que està ubicat, a favor de la ciutat i els seus veïns, cosa que ha estat sempre la voluntat i l'interès del Consistori de Terrassa.

S'ha cregut oportú mantenir el nom de “Vapor Gran”, donada la bona acollida i llarga trajectòria que té aquest nom entre els veïns de la ciutat, i pel fet que encaixa perfectament amb la nova activitat de prestar atenció a la gent gran.

 

Contacte
Esther Farrerons                                             Anna Folch
Directora de Comunicació                            Directora de Comunicació, RRPP i Protocol
BBVA Catalunya                                             MútuaTerrassa
93 404 37 83 - 646 524 828                          93 736 50 24
esther.farrerons@bbva.com                         anna.folch@mutuaterrassa.es

 

Sobre BBVA

BBVA és un grup financer global fundat en 1857 amb una visió centrada en el client. El BBVA compta amb una xarxa de 843 oficines a Catalunya per donar servei a més de 2 milions de clients.

BBVA és la primera entitat financera catalana en el negoci d'institucions, banca corporativa i grans empreses, i tercera entitat en banca de particulars, negocis i petites i mitjanes empreses. La responsabilitat corporativa és inherent al seu model de negoci, impulsa la inclusió i l'educació financeres i dóna suport a la recerca i la cultura.

Des del 2012, BBVA dóna suport a les principals activitats de l'obra social de l'antiga Unnim Caixa, a través d'un acord de col.laboració amb la Fundació Antigues Caixes Catalanes, la Fundació Antiga Caixa Terrassa, la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 i la Fundació Antiga Caixa Manlleu.

 

Sobre MútuaTerrassa

MútuaTerrassa és una entitat centenària formada per un conjunt de professionals agrupats en distintes empreses dels àmbits assegurador, assistència sanitària pública i privada, sociosanitari i logística sanitària, amb l'objectiu de protegir les persones i millorar el seu estat de salut. Va ser fundada l'any 1900 com una mútua asseguradora d'accidents de treball amb la finalitat de pal·liar les conseqüències dels accidents laborals.

La voluntat de servei a la comunitat és un dels trets característics de MútuaTerrassa i compta també amb una marcada orientació al client. Amb el pas del temps, l'entitat ha anat adaptant-se a les necessitats de la comunitat i diversificant la seva oferta.

En l'actualitat, MútuaTerrassa ocupa uns 3.800 professionals, dels quals el 79% són dones i el 21% homes amb una edat mitjana de 40 anys.  Cada dia s'atenen a més de 1.500 persones enllitades, i es dóna resposta a més de 10.000 sol·licituds d'atenció sanitària, sociosanitària i social. MútuaTerrassa actua en l'àmbit geogràfic de Catalunya i, en algunes activitats, a tot el territori de l'estat espanyol.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 24/09/2020