L'Hospital de l'Esperit Sant amplia i millora els espais destinats a la dispensació ambulatòria de medicaments

L'Hospital de l'Esperit Sant amplia i millora els espais destinats a la dispensació ambulatòria de medicaments
Dimecres 09/09/2015
Garantir el confort dels usuaris d'aquesta àrea era una de les prioritats de l'organització per l'any 2015

El Servei de Farmàcia de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant (FHES) estrena aquest mes de setembre una nova Àrea de Dispensació Ambulatòria amb dues consultes i una sala d'espera que serviran per millorar la comoditat dels usuaris d'aquest servei, que són pacients que no estan ingressats al centre però que, per algun motiu, necessiten medicació que els ha de subministrar l'Hospital. Amb el nou espai, els professionals disposaran de millors condicions per oferir a aquests pacients una atenció integral, fer-los el seguiment clínic i informar-los amb més intimitat sobre el seu tractament.

Disposar d'aquestes noves instal·lacions era una de les prioritats estratègiques de l'organització per aquest any a fi de millorar l'atenció del miler de pacients que mensualment s'atenen a l'Àrea de Dispensació Ambulatòria, i que tenen un perfil molt variat. Entre aquests, hi ha pacients de malalties infeccioses en tractament amb antibiòtics que necessiten un control  especial, malalts d'hepatitis, oncològics, immunosuprimits per malalties autoimmunes o pacients amb medicaments que tenen problemes de subministrament a l'Estat espanyol.

En els darrers anys, els serveis de farmàcia hospitalaris han reorientat la seva activitat cap a l'atenció farmacèutica a pacients no ingressats, és a dir, ambulatoris i externs, desenvolupant nous models d'actuació que comporten un contacte més directe d'aquests professionals amb l'usuari. L'objectiu d'aquest nou enfocament és obtenir millors resultats en salut, incrementant l'eficàcia clínica i optimitzant el recursos.

A més de dispensar aquests fàrmacs, coneguts com a MHDA (Medicació Hospitalària de Dispensació Ambulatòria), entre les tasques de Farmàcia en l'àrea ambulatòria hi ha el control de l'adherència al tractament farmacoterapèutic i de les possibles reaccions adverses, l'educació i informació al pacient, i la coordinació amb la resta de l'equip assistencial. Els nous espais facilitaran als professionals de la FHES aquesta feina.

Sta. Coloma de Gramenet, 9 de setembre de 2015

 
Unitat d'Imatge i Comunicació FHES
Sra. Àrit Roig Mulero 
Tel. 93 386 02 02 - Ext. 4612 - comunicacio@hes.scs.es
Fundació Hospital de l'Esperit Sant 
Av. Mossén Pons i Rabadà, s/n 
08923 - Sta. Coloma de Gramenet

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 19/10/2018