L’Hospital de Palamós rep un reconeixement per la feina feta en donació de sang de cordó umbilical

L’Hospital de Palamós rep un reconeixement per la feina feta en donació de sang de cordó umbilical
Del 08/02/2012 al 08/02/2014
El Banc de Cordó arriba als 1.000 cordons trasplantats

El Banc de Cordó del Banc de Sang i Teixits ja és líder europeu i tercer mundial en trasplantament de sang de cordó umbilical. La tasca del BST ha permès a 1.000 persones d'arreu del món tenir una esperança per curar malalties com la leucèmia.

Els 1.000 cordons procedents del Banc de Cordó públic de Catalunya s'han enviat a 256 centres de 32 països. El Banc de Cordó va celebrar aquesta fita amb unes jornades científiques divendres a l'auditori de La Pedrera i un acte institucional al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona al quals hi va assistir el director de la Unitat d'infància i dona de SSIBE, Dr. Marqueta, per recollir la placa de reconeixement a la feina feta a l'Hospital de Palamós.

La jornada científica organitzada va reunir a Barcelona als principals referents mundials en el processament, registre i ús terapèutic de sang de cordó umbilical. Amb el títol de "Noves perspectives sobre l"ús terapèutic de sang de cordó", la jornada pretenia contribuir a difondre coneixement i experiència amb la finalitat de continuar millorant l"aplicació de sang de cordó en benefici dels ciutadans que la requereixen des de qualsevol punt del món.

En aquest acte estaven representades totes les anelles que formen part de la cadena d'una donació de sang de cordó umbilical: famílies que han donat la sang, les maternitats que formen part del programa, el banc de sang de cordó i famílies de nens transplantats.

Es va reconèixer de forma pública la feina dels Hospitals integrants del programa, entre ells l'Hospital de Palamós, al qual van fer lliurament d'una placa commemorativa.

Públicament, en l'acte, es va posar l'Hospital de Palamós com exemple de dedicació, ja que és l'Hospital amb major percentatge de donacions sobre el total de parts.

Des de l'Hospital de Palamós, es vol fer un agraïment molt especial a totes les llevadores i personal implicat en aquesta tasca, ja que sense aquesta implicació, el programa no funcionaria de la manera que ho fa.

Les donacions a l'Hospital de Palamós

L'Hospital de Palamós està acreditat des de 2008 per a la recollida de mostres de sang de cordó umbilical i disposa d'un protocol específic que es posa en marxa en tots els parts en que la dona que ha de tenir el fill ha donat prèviament el seu consentiment per a la donació. Així, la mitjana de mostres que es recullen a l'Hospital de Palamós és de 400-500 anuals, que representen pràcticament la meitat de tots els parts que es porten a terme.

En el següent enllaç podeu veure el reportatge sobre el tema, que va emetre el canal de televisió 8TV el dia 26 de gener.

http://www.8tv.cat/8aldia/videos/transplantament-numero-mil-de-sang-de-cordo-umbilical/

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 14/12/2018