L’Hospital Universitari Mútuaterrassa s’integra en el Consorci per l’estudi del càncer de tiroide

L’Hospital Universitari Mútuaterrassa s’integra en el Consorci per l’estudi del càncer de tiroide
Dijous 20/02/2014
Es tracta d'un dels deu centres hospitalaris catalans que formen part de l'esmentada iniciativa

El passat divendres 14 de febrer es va celebrar la primera reunió del recent constituït Consorci per l'estudi del càncer de tiroide, en el qual hi participa l'Hospital Universitari MútuaTerrassa -a través dels serveis de cirurgia i endocrinologia- juntament amb nou hospitals catalans més. El grup està liderat per la Societat Catalana d'Endocrinologia i Nutrició, la presidenta de la qual és la Dra. Anna Lucas de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

La finalitat del consorci és sumar esforços i expertesa per millorar la investigació i el tractament d'aquesta malaltia, i se centrarà especialment en els pacients per a qui actualment encara no hi ha cura (al voltant d'un 10%). Endocrinòlegs, cirurgians, oncòlegs, radiòlegs, especialistes en anatomia patològica, medicina nuclear i tècnics de laboratori són els professionals que en formen part.

Tots ells han decidit posar en comú les bases de dades dels malalts a qui atenen, que són al voltant de quatre mil, o el que és el mateix, aproximadament un 90% dels pacients amb càncer de tiroide de Catalunya. Això els permetrà compartir iniciatives de recerca multicèntrica i translacional.

Al marge de l'HUMT, la resta d'hospitals que s'han adherit a l'esmentada iniciativa són: l'Hospital de Mataró, l'Arnau de Vilanova de Lleida, el Parc Taulí de Sabadell, el General de Granollers, l'Hospital Josep Trueta de Girona, el Germans Trias i Pujol de Badalona i tres centres hospitalaris més de Barcelona: Sant Pau, el Clínic i la Vall d'Hebron.


Més informació
Anna Folch i Filella
Directora de Comunicació, RRPP i Protocol
93 736 50 24
anna.folch@mutuaterrassa.es

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 24/09/2020