‘Llavaneres contra el càncer’ dóna 8.000 euros a l’Hospital de Mataró

‘Llavaneres contra el càncer’ dóna 8.000 euros a l’Hospital de Mataró
Del 28/02/2013 al 07/04/2013
  • És el primer cop que una organització sense ànim de lucre dóna diners a l'Hospital de Mataró, una pràctica que serveix per reconèixer el prestigi del centre sanitari receptor
  • L'import es destinarà a un projecte d'investigació sobre el càncer de pulmó, un dels més mortals a Catalunya, i a millorar l'atenció als malalts

L'associació Llavaneres contra el càncer ha donat 8.000 euros al Servei d'Oncologia de l'Hospital de Mataró. És la primera vegada que un moviment associatiu, que inclou persones que han patit la malaltia per la qual han recaptat l'import, dóna diners a l'Hospital de Mataró. Aquesta pràctica –habitual en països com els Estats Units­­–, és un reconeixement per part de la societat civil a l'activitat realitzada pel centre escollit, que pretén estimular la recerca científica en l'àmbit de salut i donar suport al manteniment i creació d'instal·lacions mèdiques.

El donatiu a l'Hospital de Mataró es va recaptar a partir de les diverses activitats que Llavaneres contra el càncer, amb seu a Sant Andreu de Llavaneres, va realitzar al llarg de l'any passat, entre les que destaquen el Festival Benèfic, celebrat l'últim dissabte de juliol; la Marxa contra el càncer de Mama o el Campionat de Handycap.

Més recerca i millor atenció
Una part de l'ingrés servirà per finançar un projecte d'investigació relacionat amb el càncer de pulmó, la primera causa de mort per càncer entre els homes a Catalunya i la tercera entre les dones. Segons dades del Departament de Salut, un de cada vuit homes patirà càncer de pulmó al llarg de la seva vida, fet que el converteixen en el segon càncer més incident entre els catalans. En el cas de les dones, ja és el quart càncer més incident: el patiran una de cada 61 catalanes.

La part restant de la donació es destinarà a millorar les instal·lacions de l'Hospital de dia, amb l'objectiu d'oferir una major qualitat en l'atenció dels malalts de càncer i el suport als seus familiars.

Centre de referència al Maresme
El Servei d'Oncologia del Consorci Sanitari del Maresme, ubicat a l'Hospital de Mataró, dóna cobertura sanitària a 300.000 persones, i està format per una plantilla jove, amb set metges especialitzats en diferents tipus de càncer. El Servei participa en assaigs clínics, tant a nivell nacional com internacional, destinats a valorar els tractaments més adients per a cada tumor i per a l'estadi en què es troba. Més endavant, el Servei pretén col·laborar amb altres centres per determinar mètodes per preveure millor la progressió de la malaltia, així com per trobar nous fàrmacs destinats a combatre diferents tipus de càncer.

El Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) és un organisme públic que gestiona l'Hospital de Mataró, l'Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, la Residència Sant Josep i diverses Àrees Bàsiques de Salut: l'ABS Cirera-Molins, l'ABS Mataró Centre i l'ABS Argentona. El CSdM també dóna servei de Salut Mental i Addiccions al conjunt de la comarca del Maresme.

----------
Comunicació
Consorci Sanitari del Maresme
Tel. 937417700. Ext. 1024 | Ext. 1062
comunicacio@csdm.cat | Hospital de Mataró, Carretera de Cirera s/n; Mataró 08304 | www.csdm.cat

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 28/02/2024