Lliuren el Premi a l’Excel·lència Professional del Col·legi de Metges de Barcelona a la Dra. Carme Comellas

Lliuren el Premi a l’Excel·lència Professional del Col·legi de Metges de Barcelona a la Dra. Carme Comellas
Divendres 15/11/2013

Aquest passat dilluns al vespre, el Teatre Romea de Barcelona va acollir l'acte de lliurament dels Premis a l'Excel·lència Professional 2013 que atorga el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB). Cada any el COMB reconeix públicament la tasca dels metges catalans que han destacat durant l'any per la seva excel·lència, pel seu recorregut professional, honestedat, compromís, altruisme i  integritat. És un premi escollit entre col·legues de professió a partir d'un jurat independent i de reconegut prestigi en el camp de la medicina.  En aquesta edició, el COMB ha guardonat a la Dra. Carme Comellas, metgessa d'Althaia, especialista en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (COT) i en Medicina de l'Educació Física i l'Esport, i al Servei d'Atenció Primària i el Servei de Dermatologia del Bages-Berguedà i el Solsonès.
 
Perfil clínic, investigador i docent
Doctora en Medicina per la Universitat de Barcelona (UB), Carme Comellas va iniciar la seva activitat mèdica i clínica a Manresa, l'any 1985, com a resident MIR de l'especialitat de COT. El 1992 va convertir-se en la responsable del Servei de Medicina de l'Esport de l'Ajuntament de Manresa i actualment és la coordinadora d'aquest servei al CIMETIR de la Clínica Sant Josep.
 
És Venia Docendi a la UB on és professora i tutora de pràctiques de l'escola d'especialistes de Medicina de l'Esport. També és professora de la Fundació Universitària del Bages i membre coordinador del Comitè científic i organitzador de les Jornades de Medicina de l'Esport del Bages. Fins l'any 2001 va ser metge del Comitè científic i investigador del Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat. Actualment, també participa com a metgessa experta en Medicina de l'Esport a la Direcció General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya.
 
Els darrers treballs en els que ha participat són:

  • “Protocol de prevenció de la mort sobtada en l'esport” presentat en el darrer Congrés Nacional de Cardiologia.
  • Article “Utilidad de la toma de presión arterial intraesfuerzo como predictor de nuevos casis de HTA
  • Presentació d'un estudi multicèntric sobre determinacions de la pressió arterial en l'esforç i predicció de nous caos d'hipertensió arterial al Congrés de la Societat Europea de Cardiologia celebrat a Amsterdam aquest setembre. L'estudi s'ha fet conjuntament amb la Direcció General de l'Esport i l'Hospital Clínic de Barcelona.
  • Presentació del treball “Poden garantir les avaluacions mèdiques esportives l'aptitud per l'esport de competició?" a les Jornades de Fisiologia de l'esport de Barcelona .
  • Publicació de l'article “Perfil antropométrico y fisiológico de mineros de la Brigada de Salvamento" a la revista Infermeria del Treball.


Per a més informació:
Judit Martí
Servei de Comunicació de la Fundació Althaia
Tel. 93 873 36 76

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 19/07/2024