Manresa acollirà el 25 d’octubre la 2a edició del Congrés Estatal d'Alteracions de Conducta en Infants i Adolescents, organitzat per Althaia i Ampans

Manresa acollirà el 25 d’octubre la 2a edició del Congrés Estatal d'Alteracions de Conducta en Infants i Adolescents, organitzat per Althaia i Ampans
Dimecres 09/10/2013
Un pla d'abordatge multidisciplinari, amb la intervenció de mestres, professionals sanitaris i família, permetria que el 80% dels infants es desenvolupessin sense problemes de conducta a l'aula

Manresa, 09 d'octubre 2013.  Dos-cents professionals de l'ensenyament,  la salut i l'atenció directe es reuniran el proper 25 d'octubre a Manresa (Bages), en el II Congrés estatal d'Alteracions de la Conducta en infants i adolescents que organitzen conjuntament Althaia i Ampans.

El Congrés s'estructura en 3 blocs: La prevenció i les estratègies a l'escola per evitar problemes de conducta; el treball proactiu, mitjançant programes multidisciplinaris en infants i adolescents per abordar les alteracions de conducta; els programes d'intervenció individualitzada en els infants i adolescents que tenen diagnosticat un trastorn.

L'objectiu del Congrés és establir un canvi de paradigma en l'abordatge de les alteracions de conducta, per centrar-se en la prevenció: com s' actua a l'aula, el maneig dels entorns educatius, les normes, les formes d'aprenentatge i l'entorn (la importància d'entorns segurs i predictibles, que generin confiança en l'infant o adolescent).

El Congrés també posarà de relleu la necessitat que la comunitat educativa, els professionals sanitaris i l'entorn familiar treballin conjuntament, tan alhora de prevenir alteracions de la conducta com en la seva intervenció. Amb aquest objectiu el congrés donarà una visió des de tots els àmbits implicats fent especial èmfasi en el treball pràctic del dia a dia dels professionals.

Entre els diferents ponents destaca el Dr. George Sugai, Director del “Center for behavioral Education & Research” de la Universitat de Connecticut dels Estats Units i el Dr. Edwin Jones, de la Universitat de Gales, al Regne Unit.

Organitzat amb el suport dels Departaments d'Ensenyament, Salut i Benestar i família, tindrà lloc a la Torre Busquet de Manresa el divendres 25 d'octubre.

Què és l'alteració de la conducta
És quan l'infant o adolescent presenta una conducta inapropiada per la seva edat, amb un important grau de deteriorament que genera un malestar significatiu tant pel seu entorn com per a ell mateix.

En aquest Congrés s'abordaran aquestes alteracions en el seu sentit més ampli i per això s'estudiaran, per una banda, les conductes alterades que pròpiament no són un trastorn i que, per tant, es podrien resoldre des de l'àmbit educatiu de l'escola i la família. Justament és en aquests casos on la prevenció juga un paper fonamental ja que es calcula que un 80% dels infants i joves no tindrien problemes de conducta si aquesta es fes adequadament.

Per altra banda, també es volen analitzar les alteracions de conducta provocades pels trastorns de comportament pertorbador pròpiament dits: el TDAH, el Trastorn negativista desafiant i el Trastorn dissocial. Tot plegat, sense oblidar-se de les alteracions conductuals que es presenten en les persones amb discapacitat intel·lectual i els Trastorns de l'espectre autista.


Peu de foto: imatge de l'acte de presentació del Congrés, aquest migdia a Ampans. D'esquerra a dreta, Pere Bonet, director de Salut Mental d'Althaia; Àurea Autet, cap del Servei d'Infoantojuvenil de Salut Mental d'Althaia; Manel Jovells, director general d'Althaia; Toni Espinal, director d'Ampans; Pere Rueda, responsable de Planificació d'Ampans; Alba Cortina, directora de l'Escola Jeroni Moragas d'Ampans.


Per a més informació del congrés:
www.congresconducta.es
twitter.com/cconducta

Contacte de premsa: Judit Martí
Comunicació Althaia
comunicacio@althaia.cat
www.althaia.cat
93 873 36 76

Joana Tubau
Comunicació AMPANS
jtubau@ampans.cat
www.ampans.cat

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 12/04/2024