Més de 300 professionals es troben a Sant Benet en el Congrés de la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

Més de 300 professionals es troben a Sant Benet en el Congrés de la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia
Dilluns 18/05/2015
  • Mohit Bhandari, traumatòleg de reconegut prestigi internacional, centra la seva conferència en la importància de la investigació en les fractures de fèmur
  • Ha estat una edició amb un marcat to historicista

Més de 200 professionals de tot Catalunya van reunir-se, els passats dies 14 i 15 de maig, a Món Sant Benet en el XXVIII Congrés de la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (SCCOT) que organitzaven la Fundació Althaia, l'Hospital de la Cerdanya i l'Hospital Sant Bernabé de Berga. En paral·lel també es va celebrar la IX Reunió Catalana d'Infermeria Traumatològica que va comptar amb la participació d'una setantena de  professionals. Aquesta és la reunió científica més important de la de la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia en la qual es comparteixen noves tècniques, experiències i coneixements. 

Un dels moments més destacats del congrés va ser la conferència del professor Mohit Bhandari, director acadèmic de la Divisió de Cirurgia Ortopèdica de la Universitat McMaster. Tal i com va ser presentat en el Congrés Bhandari és, a dia d'avui, el cirurgià ortopèdic i traumatològic amb un factor d'impacte més alt del món en les fractures de coll de fèmur, que vol dir que és qui més estudis i de més importància ha publicat en revistes científiques. Justament, durant la seva ponència va parlar de la importància de la investigació científica en les fractures de fèmur, les quals va qualificar d'epidèmia, amb 20.000 casos diaris arreu del món. Bhandari va repassar els resultats dels principals estudis sobre fractures de fèmur i va manifestar que per seguir evolucionant en aquest àmbit cal implicar-se i col·laborar en investigacions internacionals.

Enguany el programa tenia un caire eminentment historicista amb dues conferències. Una sobre la història recent de l'especialitat de traumatologia i ortopèdia, que va anar a càrrec del traumatòleg Josep M. Saló, que ha desenvolupat la seva carrera al Servei de COT d'Althaia. I una segona ponència sobre l'esclat de l'assistència ortopèdica a la Tarraco romana dels segles II al IV dc, que va anar a càrrec del traumatòleg Josep Giné.

Durant el Congrés també es van celebrar dues taules rodones, una dedicada al tractament de les fractures de calcani, l'os que constitueix el taló. I una altra, compartida amb la Reunió d'Infermeria, dedicada a les fractures peri-implants.

Reunió d'infermeria
En paral·lel al Congrés mèdic, el divendres 15 de maig va celebrar-se la IX Reunió Catalana d'Infermeria Traumatològica organitzada conjuntament per les infermeres dels serveis de COT de l'Hospital Sant Bernabé de Berga i la Fundació Althaia. Les fractures de fèmur i les cirurgies ràpides van centrar les taules rodones. Dos temes d'actualitat a través dels quals les professionals van aportar les seves experiències com a infermeres de traumatologia i van posar en comú les seves formes de treball. 

Durant la reunió un grup impulsor d'infermeres va fer els primers passos perquè en el futur es pugui constituir l'Associació Catalana d'Infermeria en Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica.


 

Per a més informació:
Judit Martí Mas
Servei de Comunicació

XARXA ASSISTENCIAL UNIVERSITÀRIA DE MANRESA
Hospital Sant Joan de Déu
Dr. Joan Soler 1-3
08243 Manresa
Tel. 93 873 36 76 - Ext 3017
www.althaia.cat

 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 21/01/2021