MútuaTerrassa organitza un workshop sobre l'aplicació del làser en proctologia

MútuaTerrassa organitza un workshop sobre l'aplicació del làser en proctologia
Dijous 17/10/2013
El reconegut Dr. Thomas Deska, chief consultant of surgery del Marien-Hospital de Witten (Alemanya), impartirà tant la sessió teòrica com la pràctica

El Servei de Cirurgia i la Unitat de Coloproctologia de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) han organitzat, pel proper divendres 18 d'octubre, un workshop de caire teòric i pràctic que porta per títol: “Aplicació del làser en proctologia, tancament de fístula anal”. Tindrà lloc a l'Edifici Docent de MútuaTerrassa i s'iniciarà a les 8.15h amb la inauguració de la jornada a càrrec del Dr. Manuel Álvarez, director mèdic de l'HUMT i el Dr. Enrique Veloso, cap del servei de cirurgia del mateix centre.

A les 8:30h el Dr. Thomas Deska, chief consultant de cirurgia del Marien-Hospital de la localitat alemana de Witten, conduirà la conferència “Introducció a la tècnica quirúrgica: FiLaC (FIstula tract Laser Closure) i LHP (Laser HemorrhoidalPlasty)” i també impartirà cinc tallers pràctics sobre la mateixa als quiròfans de l'HUMT.

La novetat de l'esmentada tècnica, respecte a altres tècniques quirúrgiques convencionals, és que l'acció del làser desnaturalitza el teixit al llarg de tot el trajecte de la fístula perianal, emprant-lo com a segellador. Tècnicament, es tracta d'un nou diode làser de petit calibre (1470mm) que aconsegueix l'aplicació radial d'energia a la mateixa punta. Al introduir-lo en els trajectes fistulosos aconsegueix destruir l'epiteli del trajecte. Paral·lelament, actua sobre els teixits circumdants per tal que es contraguin i anul·lin el trajecte; tot plegat amb la mínima profunditat requerida per no perjudicar l'esfínter anal sa.

A més, la tècnica mitjançant el làser no utilitza material protèsic ni sintètic i tampoc requereix de cures posteriors. En definitiva, la finalitat de les esmentades innovacions és aconseguir millors resultats amb les mínimes complicacions; l'avantatge radica en que manté intacte l'aparell esfintenià anal, evitant així el risc de produir incontinència al pacient.


Per a més informació:
Anna Folch i Filella
Directora de Comunicació, RRPP i Protocol
Tel. 93 736 50 24
anna.folch@mutuaterrassa.es

 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 20/06/2024